Artikel top billede

iPhone er endnu ikke klar til erhverv

IPhone 2.0 vil lade virksomheder pushe e-mails og kontakter fra en Exchange-server til iPhonen. Men analytikere mener, at der er et stykke vej endnu, før telefonen bliver udbredt i erhvervslivet.

Computerworld News Service: Apples ny erhvervsfokus i forhold til iPhonen ser lovende ud, men virksomheden må arbejde lidt med både nogle hardware- og nogle softwareproblemer, før telefonen bliver udbredt til brug i erhvervslivet, ifølge analytikere.

Ved Apples Worldwide Developers Conference lancerede CEO Steve Jobs i går den ny iPhone 3G, som understøtter hurtigere dataoverførsel og har funktioner såsom GPS, hvilket kunne gøre den til en attraktiv smartphone til virksomheder.

Det er dog ikke lykkedes Apple at få ordnet nogle problemer med pålideligheden af iPhonens hardware, heriblandt problemer med batteriet, og den indbyggede software mangler den pålidelighed og de administrations- og sikkerhedsfunktioner, der kunne gøre det lettere for virksomheder at administrere telefonen, ifølge analytikere.

SDK kræver iTunes

Steve Jobs understregede, at iPhone kan bruges som erhvervstelefon ved at lancerede iPhone 2.0, som er en ny software-platform til telefonen, og som inkluderer et softwareudviklingsværktøj (SDK, software developer kit, red.).

IPhone 2.0 vil lade virksomheder pushe e-mails og kontakter fra en Exchange-server til iPhonen. Af andre nye funktioner kan nævnes understøttelse af Cisco IPsec VPN (virtuelt privat netværk) til krypteret adgang til virksomheders netværk.

Med understøttelsen af Microsoft Exchange og andre funktioner har Apple reageret på anmodninger fra erhvervsbrugere, som lever og ånder med mobiltelefonen ved deres side, ifølge Ahmed Datoo, vice president for markedsføring hos Zenprise.

Han udtaler, at lokationsbaserede applikationer kan appellere til eksempelvis logistikvirksomheder, som kan bruge iPhonens nye GPS-funktioner til at tracke varer.

Men applikationer, der er udviklet ved hjælp af iPhone 2.0 SDK, vil blive distribueret fra Apples App Store, hvilket vil kræve at brugere installerer iTunes på telefonen, ifølge Datoo. Og virksomheder vil måske tøve med at bruge iTunes, som anses for at være et forbrugerprodukt.

Kræver sikkerhed

Apple må også tilbyde flere support-værktøjer: Evnen til at slette brugerdata fra stjålne iPhones er inkluderet, men derudover er det småt med fjernfunktioner til fejldiagnostisering i den ny software, udtaler Datoo.

Ifølge Datoo må Apple oprette en organiseret support til at fejldiagnostisere softwareproblemer med iPhonen. Research In Motion har allerede en sådan support-organisation til den konkurrerende smartphone, BlackBerry, hvor virksomheder kan købe en support-kontrakt eller købe support per hændelse.

Apples markedstilgang for iPhonen er forskellig fra den hos Research In Motion, ifølge Jack Gold, ledende analytiker hos J. Gold Associates. BlackBerry-telefonen blev bygget til at være et erhvervsprodukt og forsøger at få adgang til forbrugermarkedet. Apple byggede iPhone til forbrugerne og prøver nu at komme ind på erhvervsmarkedet, hvilket er en større opgave, ifølge Gold.

Virksomheder vil have sikkerhed og god administration af deres mobile enheder, og Apple meddelte ingenting mandag, der eksempelvis kunne forhindre medarbejdere i at downloade porno på iPhonen, udtaler Gold. IPhone har også problemer med den indbyggede kryptering, der rejser bekymringer om sikkerheden.

Problemer med service

Et antal hardwareproblemer kan også gøre iPhonen upålidelig, ifølge analytikere. Hvis en model går i stykker, og batteriet ikke virker, er brugere nødt til at sende telefonen med posten og vente i måske en uge på at få en ny.

"At gå i en uge uden en mobil bliver en svær pille at sluge," udtaler Bill Hughes, ledende analytiker hos In-Stat.

Men der er ikke kun dårlige nyheder.

På trods af disse problemer, vil Apple komme til at vokse inden for erhvervslivet og mandagens meddelelser var kun det første skridt, ifølge Hughes.

For at Apple skal kunne overleve, må virksomheden tage kampen op mod BlackBerry- og Microsofts Windows Mobile-platforme, som dominerer erhvervsbrugen af smartphones i dag. Apple vil muligvis ikke slå Research In Motion- og Microsoft-platformene inden for de næste to år, men virksomheden vil gøre fremskridt på erhvervsmarkedet set ud fra den opmærksomhed, der er omkring iPhonen, ifølge Hughes.

Den bedste nyhed for erhvervsbrugere er måske, at konkurrencen fra Apple vil oplive markedet, hvilket vil være godt for alle, udtaler han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere