Artikel top billede

Når it-chef Torben Ruberg siger noget, har Falcks administrerende direktør ingen betænkeligheder. Foto: Torben Klint

Falck It: Dræb vildskudene - følg it-strategien

CIO Konference: Hos Falck har it-chefen og den administrerende direktør en særlig tillid til hinanden, der bunder i et tidligere samarbejde. Tiltroen giver større udbytte for det færdige resultat.

Når it-chef Torben Ruberg siger noget, har CEO hos Falck, Allan Søgaard, ikke nogen betænkeligheder ved det.

Nu har de to også den fordel, at de har arbejdet sammen i to omgange - første gang i 1995.

”Det giver en langvarig troværdighed. Så når han (Torben Ruberg, red.) siger, at han har styr på det, så tror jeg også på ham. Det gør tingene nemmere. Den store udfordring på it-området har været har været at sikre, hvordan jeg kunne holde på Torben,” ler Allan Søberg.

Baggrunden for at fortælle om deres samarbejde er årets CIO Konference tidligere på ugen, inden Årets CIO 2008 blev kåret. Titlen gik til 58-årige Niels Molzen fra Danisco.

De cirka 150 fremmødte it-direktører lyttede ivrigt for at høre, hvordan samarbejdet fungerer hos Falck.

Fælles beslutning

Governance-strukturen hos Falck It er på mange måder skruet sammen omkring business streams. Enhver beslutning på it-området bliver truffet mellem forretningen og it - de såkaldte it-forretningsstyringsgrupper.

”For hver eneste business stream er det den, der sidder i spidsen,” fortæller CIO Torben Ruberg.

Ved hver given lejlighed taler it-direktøren og den administrerende direktør sammen om it - primært i forbindelse med forretningsdrift. For enhver form for diskussion af it er bundet af forretningen.

Allan Søberg gør opmærksom på, at rollen som it-chef handler om at forstå forretningen og ikke bare tage ernorme it-systemer og rulle dem ud.

”Det er afgørende at få sendt det signal i organisationen om, at man ikke kan acceptere og tillade, at der foregår alle mulige småting rundt omkring. Det er nemmere at sige ’sådan er det i Falck’, fordi jeg har haft en fortid med Torben,” fortæller Allan Søberg om sit samarbejde med virksomhedens CIO.

Står fast

Især ved opkøb af mindre virksomheder, oplever Allan Søberg som CEO, at det er utrolig vigtigt at få dræbt vildskud hurtigt og få forsikret, at it-strategien bliver fulgt.

Desuden fortæller de to herrer, at fornyelsen af Falcks gamle driftsform skal komme fra den erfaring, virksomheden har fået gennem opbygning af nye forretningsområder.

"Det er vigtigt at få styr på alle de nye enheder, der kommer hele tiden," siger Torben Ruberg.

For Allan Søberg har samarbejdet med Torben Ruberg både været lærerigt og en udfordring, for minimere risikoen for fejl har ligget øverst på prioriteringslisten hos den administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere