Artikel top billede

Digital signatur ændrer navn

Meget tyder på, at den digitale signatur skifter navn. Brandet bliver i stil med Dankortet.

Den digitale signaturs efterfølger har tilsyneladende fået navn.

TDC og PBS, der står fadder til den lille ny, har i hvert fald givet firmaet, som skal drive den nye løsning navnet, DanID.

Og med tanke på, at PBS i 25 år har været med til at drive det yderst succesrige Dankort, er tanken om, at den nye digitale signatur, som bliver brugbar både i banker og i det offentlige, kommer til at hedde DanID nærliggende.

Søren Winge, der er pressechef i PBS, er ikke meget for at sige noget som helst, der drejer sig om signaturen, fordi aftalen med IT- og Telestyrelsen efter planen først er klar 25. juni.

Han kan dog godt bekræfte, at navnet DanID er i spil.

"Ja, det hedder det selskab, som vi har etableret i fællesskab med TDC, men jeg kan ikke sige, hvorvidt det bliver navnet på et produkt," lyder det tilbageholdende fra Søren Winge.

Han vil ikke forholde sig til, om selskabet DanID vil komme til at lægge sig op af Dankortets succes, når det drejer sig om markedsføring.

"Det er stadig for tidligt at sige noget," siger han.

Ny teknologi

Tilbage i april kunne Computerworld berette, at IT- og Telestyrelsen gik efter en løsning, hvor der bruges engangs-kodeord,

Samtidig har styrelsen kig på en løsning, der gør brug af en central database i stedet for lokale nøglefiler. En løsning, som blandt andet allerede er i drift i Luxembourg.

En af de markante fremskridt i forhold til den tidligere digitale signatur, bliver sammensmeltningen af bankernes og det offentliges løsning.

Det alene vil betyde, at det offentlige med et slag får mere end tre millioner brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere