Artikel top billede

Nokias nye våben: Fri download af musik i et år

Om få måneder lancerer Nokia en tjeneste, hvor købet af en Nokia-telefon giver adgang til ubegrænset musik-download i et år. Musikken kan du beholde til evig tid.

Inden for en overskuelig fremtid vil købet af en Nokia-telefon give dig adgang til fri download af al den musik, som du orker at hente ned fra nettet i et år efter købet.

Musikken kan du beholde til fri afbenyttelse, så længe du har lyst. Og den bliver leveret i alle de store fil-formater på markedet.

Dermed står Nokia på trapperne med en frontal udfordrer til både Apples dundrende net-succes, iTunes Music Store, og herhjemme TDC's Play-tjeneste, der er bygget op på nogenlunde samme måde.

Volumen volumen volumen

"Ideen er, at man køber en telefon og har fri download af musik i 12 måneder inkluderet i telefonens pris. Musik-filerne kan man beholde for altid. Og man kan downloade dem igen, hvis man mister sin telefon," siger Tommi Mustonen, øverste chef for Nokias musikforretning, til Computerworld.

For Nokia er hele ideen at skabe volumen.

Selskabet har i de seneste tre måneder åbnet for iTunes-rivalen Nokia Music Store i i alt 10 lande i en veritabel lyn-udrulning, og ideen med den kommende gratis-ordning – der får navnet 'Comes with music' – er at øge antallet af downloadede musik-numre markant.

Selskabet vurderer selv, at der globalt bliver solgt 14 Nokia-apparater i sekundet, døgnet rundt, året rundt.

"Og tænk engang, hvis blot fem af dem er 'Comes with music'-telefoner, som man frit ville kunne downloade musik fra. Omfanget af downloadet musik i verden vil blive meget meget større," siger Tommi Mustonen.

Han vil ikke sige noget om prisen, som forbrugerne skal betale, for 'Comes with music' skal lanceres i mange lande. Det betyder, at ekstra-prisen for de pågældende telefoner vil blive tilpasset de enkelte landes forhold.

Derfor vil forbrugeren i nogle lande skulle betale 100 kroner ekstra for en 'Comes with music'-telefon, mens han i andre lande måske vil skulle betale 300 kroner ekstra.

”Det eneste, der er sikkert, er, at prisen på de pågældende enheder vil blive højere med ”Comes with music” end uden. Andet kan jeg ikke sige. Det afhænger helt af, hvordan pakken bliver skruet sammen i de enkelte lande,” siger Tommi Mustonen.

Lokal forankring

Indtil videre har Nokia indgået aftale om levering af musik fra to af verdens fem store musikselskaber, nemlig Universal og Sony.

De to selskaber sidder ifølge Tommi Mustonen på rettighederne til 60 procent af verdens samlede udgivne musik-album og har været helt afgørende for at få med, hvis bestræbelserne på at opbygge en seriøs netbaseret musik-butik skulle få luft under vingerne.

Flere aftaler er på vej - ikke mindst med de mindre lokale selskaber, der skal sikre, at danskerne kan få Lars Lilholt og Shubidua og kroaterne Goran Karan.

"Forretningsmodellen er på plads, og musikselskaberne er positive. Vi tror, at dette her vil blive startskuddet til at få etableret nogle helt nye spilleregler på markedet for net-musik," siger Tommi Mustonen.

Han lægger ikke skjul på, at Nokia håber at blive en central del af den næste store bølge på musikmarkedet på samme måde, som iTunes har været en del af en bølge.

"I forhold til iTunes er vores produkt meget mere brugervenligt. Man slipper for eksempel for at sidde og rode med kreditkort, og man kan altid teste musikken, for det koster ikke noget at downloade det. Sådan noget med 30 sekunder prøve-test af et nummer dur jo ikke," siger han.

På vej til Danmark

Herhjemme må vi endnu vente lidt på tjenesten.

Nokia Music Store er på vej inden for relativt kort tid, efter Nokia har lyn-udrullet tjenesten i 10 lande på blot tre måneder – inklusive lokal forankring, lokale medarbejdere og lokalt musikkatalog.

Senest er Sverige kommet til, og det tyder på, at en lancering i det teknologisk meget modne Danmark kan være på trapperne.

Det ønsker Tommi Mustonen dog ikke at bekræfte.

"Jeg kan kun sige, at vi har globale ambitioner, og at vi først ruller ud i de lande, hvor vi kan se, at der er gode muligheder," siger han.

Når det handler om 'Comes with Music' er tidshorisonten noget længere. Tjenesten vil nemlig blive lanceret i det første land i i andet halvår i 2008. Heller ikke her vil Nokia ud med oplysninger om hvilket land, det kommer til at dreje sig om.

”Men der vil snart komme flere oplysninger ud til offentligheden. Jeg kan love, at det bliver stort,” lyder det fra Tommi Mustonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere