Artikel top billede

Microsofts øverste online-chef forlader selskabet

Få dage efter et katastroferegnskab forlader Microsofts øverste online-chef, Kevin Johnson, selskabet. Manden, der ellers er blevet regnet for Ballmers mulige kronprins, går muligvis til en konkurrent.

Computerworld News Service: Under en uge efter, at Microsoft meddelte, at selskabets online-division trækker hele butikkens ellers fremgangsrige resultat ned, forlader selskabets øverste onlinechef, Kevin Johnson, selskabet.

Microsoft planlægger at benytte sig af hans exit til at opsplitte den division, som han har stået i spidsen for.

Selskabet planlægger nemlig at opdele den nuværende Platforms and Services-division - som Kevin Johnson har stået i spidsen for - til henholdsvis en Windows/Windows Live-division og en Online Services-division.

Central rolle

Sidstnævnte får en helt central rolle i Microsoft i de kommende år, hvilket du kan læse mere om her.

Begge divisioner vil referere direkte til Microsofts koncernchef, Steve Ballmer.

I spidsen for Windows-gruppen kommer de tre vice presidenter Steven Sinofsky, Jon DeVaan og Bill Veghte.

Der er endnu ikke fundet en chef til Online Services-divisionen. Microsoft vil søge den rette person både internt og eksternt.

Satya Nadella vil fortsat stå i spidsen for søgeforretningen MSN samt drift af selskabets annonce-platform.

Kevin Johnson har været ansat i Microsoft siden 1992.

"På nogle måder har han haft et karriereforløb, der ligner meget Steve Ballmers karriereforløb. Han har helt klart været på listen over mulige afløsere til Steve Ballmer," siger Rob Helm, analytiker i Directions of Microsoft.

Det ændrer dog ikke på, at Kevin Johnson har siddet på et varmt sæde som chef for selskabets online-division.

"Når alt kommer til alt, var han ansvarlig for online-strategien, der klart er den svageste del af Microsofts forretning," siger Rob Helm.

Markedsandele har ikke flyttet sig

Kevin Johnson har ikke været i stand til at forbedre markedsandelene, ligesom han ikke har været i stand til at få omsætningen til at vokse det ønskede gennem organisk vækst eller opkøb, påpeger Rob Helm.

"Og investeringerne i denne division har været så enorme, at det kan ses på hele selskabets samlede resultat. Jeg ved ikke, om han er gået selv, eller om han er blevet fyret, men der er ikke nogen tvivl om, at han har haft et vanskeligt job, og han muligvis ikke er den sidste chef inden for dette område, der ryger," siger Rob Helm.

Kevin Johnson har også stået i spidsen for Microsofts forliste forsøg på at overtage søgerivalen Yahoo, hvilket du kan læse mere om her.

Samtidig har han dog også stået i spidsen for Windows-afdelingen, der fortsat er et af Microsofts mest profitable produkter.

Hans exit er et slag for Microsoft, vurderer analytiker i Sterling Market Intelligence, Greg Sterling.

"Det kommer som lidt af en overraskelse. Han har været en meget central figur i selskabet," siger han.

Ifølge Wall Street Journal går Kevin Johnson til Juniper Networks, hvor han skal være administrerende direktør, men det vil hverken Juniper eller Microsoft bekræfte.

Oversat af Dan Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere