Artikel top billede

"Vi er i dag en af de største distributører af it-reservedele," siger John Thomas, koncernchef EET Nordic.

EET Nordic køber sig til europæiske salgsmuskler

It-distributøren EET har overtaget tre virksomheder i år og bebuder, at flere opkøb er på vej. "Vores strategi er at blive paneuropæiske," siger EET Nordics administrerende direktør, John Skovbro Thomas.

It-distributøren EET Nordics har gennemført årets tredje opkøb som led i en strategi om at brede forretningen ud over landets grænser.

"Vi har en strategi om at blive paneuropæiske, og det går altså hurtigere, hvis vi overtager virksomheder i processen. Samtidig vil vi gerne have en bredere produktportefølje, og der vil vi også hellere købe op end starte fra scratch," siger John Skovbro Thomas, koncernchef, EET Nordics.

Britiske reservedele

Sidst har EET overtaget Digifokus, mens den britiske reservedelsdistributør Romtronics blev indlemmet i koncernen tilbage i april.

Endelig købte EET i sommer svenske Confidence, der distribuerer sikkerhedsløsninger.

"Som sagt arbejder vi på at blive større i Europa, og alle de opkøbte virksomheder bidrager på den ene eller anden måde. Digifokus har ikke hidtil haft noget salg ud i Europa, men selskabet har produkterne, og vi har salgsmusklen, så det ser rigtig fornuftigt ud," siger John Skovbro Thomas.

Han vil ikke ud med, hvad EET har betalt for de enkelte virksomheder, men siger, at det "typisk er en kombination af cool cash og ejerandele, der skifter hænder."

Ikke færdig med at købe op

Videre siger EET-chefen, at han ikke er færdig med at købe op og faktisk har flere interessante emner i kikkerten. Potentielle opkøb, der godt kan blive realiseret i år.

EET måler ikke succes eller det modsatte på omsætningen, men på driftsresultatet, fortæller John Thomas:

"Og når det er sagt, så kan jeg godt afsløre, at vi afsluttede regnskabsåret 2007/08 30. juni, og at vores resultat ikke har været bedre de sidste fem-seks år."

Stor bankgæld

I regnskabsåret 2005/06 omsatte EET for trekvart milliard kroner og nåede et overskud på godt fem millioner kroner. Driftsresultatet lå på 26,5 millioner.

På trods af den positive drift havde selskabet sidste år fortsat en negativ egenkapital på mere end 30 millioner kroner og døjede derudover med en bankgæld, der forrige år var i størrelsesordenen 100 millioner kroner.

EET ejes af den danske kapitalfond Capidea, der blev etableret i november forrige år.

Før Capidea var ejeren en anden kapitalfond CVC Partners, der købte halvdelen af EET i 1997 og den anden halvdel fem år senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere