Artikel top billede

Bredbåndsmarkedet eksploderer på fem år

I 2012 vil det globale bredbåndsmarked være 77 procent større end i dag, konkluderer amerikansk undersøgelse. Sverige vil næste år som et af de første lande have flere internetforbindelser end indbyggere.

Der er fuld fart på væksten i højhastighedsinternet verden over. Faktisk går det så stærkt, at verdensmarkedet for produkterne i år 2012 vil udgøre 4.650 milliarder kroner. Det er 77 procent mere end i dag, forudser det amerikanske analyseinstitut Yankee Group.

I analysen fremhæver Yankee Group, at det stigende behov for at kunne være på nettet over alt er en af hovedårsagerne til, at markedet vokser i det tempo. Samtidig er behovet for mere båndbredde voksende, ligesom flere trådløse netværk kommer til.

"Omfanget af 'over alt'-revolutionen vil være massivt, det vil påvirke alle dele af verden, og det vil tage årtier, inden det er fuldstændig foldet ud," siger administrerende direktør Emily Green fra Yankee Group.

Sverige forrest i feltet

Ifølge undersøgelsen vil 16 lande i år 2012 have flere internetforbindelser end indbyggere. Allerede næste år forventer Yankee Group, at Japan, Sverige og Italien vil have flere adgange til nettet end indbyggere. Tre år senere følger lande fra Europa, Nordamerika og Asien efter, spår Yankee Group.

I dag udgør værdien af markedet 2600 milliarder kroner. Til sammenligning kostede Storebæltsbroen 21 milliarder kroner i 1998.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere