Artikel top billede

Ny storage fra HP følger Googles model

Et nyt storage-system fra HP skal konkurrere med Googles storage-løsning.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard gør klar til at lancere storage-systemet ExDS, som vil kunne udnytte op til 820 harddiske på en terabyte per styk placeret i to 42U-kabinetter.

Systemet er ment til brug som lager for online-indhold, ifølge Jim Haberkorn, direktør for HP's storage-division.

"Vi designede oprindeligt systemet specifikt til streaming og statisk medieindhold. Vi har denne virksomhed ved navn Snapfish, og de har over fem millioner billeder online. Det var egentlig dem, vi tænkte på, da vi designede systemet, og det er ikke noget stort skridt fra statisk til streamet medieindhold. Og systemet fungerer faktisk virkelig godt til dette," udtaler Haberkorn.

Men idet HP er begyndt at fremvise systemet til potentielle kunder, er der dukket flere anvendelsesområder op, heriblandt for olie- og gasvirksomheder, der ønsker at bruge systemet til seismisk analyse.

Men grundlæggende er der mange brancher, der undersøger metoder til at håndtere den hurtige datavækst.

Koster for meget

Mest sandsynligt er det, at de fleste af de virksomheder, der er interesserede i det ny system, allerede har kigget nærmere på at udvide deres gamle system, men har fundet ud af, at det vil blive for dyrt, at det tager for meget fysisk plads eller bruger for meget strøm i forhold til, hvad de skal bruge det til, siger Haberkorn.

"Måske vil de gerne starte en onlinebackup-tjeneste eller begynde på at gemme deres kunders videoer eller deres egne billeder, men så kan det ikke løbe rundt økonomisk med traditionel storage," foreslår Haberkorn.

HP har sigtet efter at gøre det så let som muligt at administrere. Det er et spørgsmål om timer, før vi har bygget systemet op, og kunden kan så selv installere storage og computerkraft," udtaler han.

Bruger HP's blade-servere

For at holde omkostningerne nede har HP's storage-division draget fordel af HP's eksisterende produkter og løsninger i stedet for at starte fra bunden.

Systemet bruger HP's blade-servere, og harddiskene er selvfølgelig HP's egne. "Hardwaren var den nemme del af det," siger Haberkorn.

Antallet af blade-servere og antallet af harddiske kan skaleres uafhængigt i for hold til behovet for ydelse og lagerplads.

Rollemodellen i hele dette tiltag med at bygge denne slags storage-systemer er Google.

Måden hvorpå det er lykkes søgegiganten at øge sin infrastruktur, forbliver i store træk en nøje vogtet hemmelighed, men Haberkorn er overbevist om, at ExDS kan levere bedre ydelse end Googles egne systemer.

"Vi har for eksempel dobbelt så høj datatæthed. Vi regner med, at de har seks terabytes per rack-enhed, og vi har 12 terabytes," udtaler Haberkorn.

Han afviste at komme nærmere ind på datoen for lanceringen af ExDS, men han siger, at den kommer senere i år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere