Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nu kommer Android, men danskerne må vente

Google og T-Mobile er klar til at løfte sløret for den første mobiltelefon med det nye styresystem Android. Det er dog tvivlsomt, om telefonen kommer til Danmark i år.

De danske mobilbrugere må forberede sig på at vente længe, hvis de vil have fingrene i den første mobiltelefon med Googles nye styresystem, Android.

Ifølge it-mediet vnunet.com har Google og teleselskabet T-Mobile inviteret til til en presse-event i dag, tirsdag 23. september. Her vil de to selskaber efter alt at dømme løfte sløret for HTC's længe ventede Android-baserede telefon.

Telefonen kommer formodentligt til at bære navnet HTC Dream.

Det forventes, at T-Mobile får eksklusivretten til at sælge Dream i USA, og Computerworld har
tidligere skrevet
, at telefonen, forventes at ramme de amerikanske butikshylder i løbet oktober.

Men de dansker mobilkunder må forberede sig på en endnu længere ventetid.

"Vi har endnu ingen klar tidshorisont. Det eneste vi har fået at vide fra HTC er, at det først bliver til næste år. Men nu skal vi lige se den først, for vi sender først noget på markedet, når vi har set, at det fungerer," siger Per Christiansen, der er pressemedarbejder hos TDC.

Dream kommer ikke hos 3

Teleselskabet 3 ser frem til at kunne præsentere de første mobiltelefoner med Google Android, men HTC Dream bliver ikke en af dem.

"Vi synes, at Android er helt vildt spændende, men vi har ikke fået retten til at sælge HTC Dream. Derfor må vi vente på, at der kommer andre modeller med Android, og det bliver tidligst til næste år," siger Stine Green Poulsen, der er pressechef hos 3.

Telia og Sonofon har heller ikke nogen tidshorisont for en dansk lancering af HTC Dream eller andre Android-baserede telefoner.

"Lige nu ved vi intet om en eventuel lancering i Danmark," siger Felicia Jackson, der er kommunikationsrådgiver hos Telia.

Android-mobil er et nichéprodukt

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult forudser også, at de danske mobilbrugere skal væbne sig med tålmodighed, hvis de er vilde efter at få en Android-telefon.

"Den kommer næppe lige med det samme. Danmark er et lille land, der er helt uden for radarhøjde. Google vil sikkert forsøge at lave en aftale, der dække alle nordiske lande ligesom Apple har gjort med iPhone. Men Android-telefonerne bliver nicheprodukter, der langt fra vil skabe samme efterspørgsel,"siger John Strand.

Danskerne skal heller ikke gøre sig forhåbninger om, at Android-mobiler fra andre selskaber end HTC, snart vil indtage butikshylderne. Ifølge John Strand kommer Google til at kæmpe en hård kamp for at få mobilproducenterne til at bruge det nye styresystem

Op ad bakke

"Samsung er normalt meget åbne overfor nye operativsystemer, og derfor er jeg sikker på, at de også tager Android til sig. Motorola vil sandsynligvis også overveje det. Men Nokia og Sony-Ericsson vil næppe være interesseret i at lukke Google ind i deres værdikæde. Derfor bliver det en kamp op ad bakke for Google," siger han

John Strand forventer, at de næste større lanceringer af Android-baserede produkter tidligst vil komme i slutningen af 2008 og senest til Mobile World Congress i Barcelona i februar 2009.

Indtil da må vi nøjes med HTC Dream, der ifølge insider kilder hos HTC får en trykfølsom skærm og et fuldt qwerty-tastatur, der kan skydes ind under skærmen. Vnunet.com gætter også på, at telefonen vil komme med med indbygget GPS.

HTC Dream forventes at komme til at koste 199 dollars i de amerikanske butikker.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere