Parlamentsmedlem Hanne Dahl fra Junibevægelsen frygter, at telekommunikationspakken vil indføre censur og overvågning af internettet.

EU-politiker: EU stemmer om internetcensur i dag

EU-politiker frygter, at parlamentet onsdag indfører ny overvågning af internettet. Telebranche nedtoner frygten.

Europaparlamentet stemmer i dag om indførelsen af den såkaldte telekommunikations-pakke, som blandt andet skal gøre det nemmere for telekunder at kontrollere det produkt de køber og samtidig ventes at give mere gennemsigtighed på markedet.

Men hos Junibevægelsen frygter parlamentsmedlem Hanne Dahl, der er medlem af udvalget for Indre Anliggender, at telekommunikations-pakken vil indføre censur og overvågning af internettet i Europa.

Derfor har hun foreslået en ændring af pakken forud for onsdagens afstemning.

Ifølge Hanne Dahl lægger pakken nemlig op til, at der skal ske en form for screening af internettet, hvor man skal gå ind og kigge på godt og dårligt indhold.

"Censur kunne vi kalde det. Vi kender det fra Kina og Rusland, hvor man filtrerer internettet for at se hvilken aktivitet, der sker," siger hun.

Ifølge Hanne Dahl har man i udvalget for indre markeder diskuteret to argumenter for at indføre filtreringen af internettet. Den bløde går på muligheden for at kunne komme mobning til livs.

Det andet argument er ifølge politikeren terrorbekæmpelsen. Det nye i telekommunikations-pakken er, at man pålægger udbyderne af internetforbindelser at overvåge bruges af internettet.

"Og man siger også, at de skal have ret til at lukke for brugernes adgang til nettet, siger Hanne Dahl.

Dermed er hensigten med telekommunikations-pakken ifølge Hanne Dahl at gøre internetudbyderne i stand til at overvåge og censurere kundernes adgang til internettet.

En magt og et ansvar som danske teleselskaber ikke ønsker, og som de historisk har kæmpet indædt mod rettighedshavere gennem en stribe af restsager som eksempelvis sagen om Allofmp3.com og PirateBay.org, der ikke er afsluttet.

"Man skal bare vide, at når der i en EU-lov lægges op til at bruge en lovramme fuldt ud, så ender den altid med at blive det," siger Hanne Dahl.

Derfor er teleselskabernes kamp for at undgå at agere politi på nettet ifølge Hanne Dahl fuldstændig ligegyldig, hvis EU siger ja til pakken.

"Så vil de blive pålagt at gøre det," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.