Artikel top billede

"Det er ikke sagt med et glimt i øjet," siger Mogens Nørgaard om sit bud på KMD. "Geg gider ikke se på, at Kunøer og amerikanske kapitalfonde overtager det og splitter det i atomer."

Hemmelig millionær melder sig blandt KMD's bejlere

Mogens Nørgaard og Miracle er nu også blandt de interesserede, der gerne vil købe KMD. Miracle-bossen udfordrer sværvægts-investorerne.

"Jeg vil byde på KMD, fordi det er en god forretning med et godt overskud, som har alle de kunder, man kunne ønske sig. Og jeg gider ikke se på, at Kunøer og amerikanske kapitalfonde overtager det og splitter det i atomer, som de altid gør ved ting, de overtager."

Sådan lyder begrundelsen for, at Mogens Nørgaard, direktør i Miracle, nu melder sin interesse for at købe KMD.

Mogens Nørgaard slutter sig til nogle af den danske it-branches sværvægts-investorer i gruppen af bejlere til den kommunalt ejede it-mastodont.

Tidligere har både investoren Ib Kunøe med en portefølje, der er blevet anslået til omkring 3,2 milliarder kroner, og Asger Jensby, som står i spidsen for JMI Invest, der har en portefølje på godt 3 milliarder kroner, meldt sig på banen.

Hemmelige milliarder

Og selvom tv-seerne i sidste uge kunne følge Mogens Nørgaard, der i programmet Den Hemmelige Millionær delte penge ud til velgørende projekter i Horsens, så ligger han ikke inde med nær så mange penge, som de to andre interesserede.

Det problem skulle dog ifølge Mogens Nørgaard være løst.

"Jeg har pengene. Jeg har fået tilsagn fra en kreds af investorer, der er klar med to milliarder kroner, hvis de kan få et afkast," siger Mogens Nørgaard.

Og skønt Mogens Nørgaard indrømmer, at hans bud er blevet fremprovokeret af både Ib Kunøe og Asger Jensbys interesse i KMD, så er der ikke tale om en gimmick.

"Det er ikke sagt med et glimt i øjet," lyder det tørt fra Mogens Nørgaard, som forklarer:

"Man ved, hvad der vil ske. For nogle af de investorer og kapitalfonde, der kan overtage KMD, er ligeglade med medarbejderne, og den idé, der er i forretningen, og ikke mindst kunderne," siger Mogens Nørgaard.

Lover alt

Mogens Nørgaards bud på KMD er ikke knyttet op på betingelser. Han vil lade KMD køre videre som hidtil og på den måde bevare den kultur og forretning, der er i KMD.

"Jeg lover, at når jeg har købt KMD, vil jeg lade dem være," siger Mogens Nørgaard, der henviser til, at han deler mange af de bekymringer, der er blevet luftet af blandt andet KMD's fællestillidsmand, Erik Lykke Hansen, og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

"Jeg er tilhænger af, at offentligt ejede virksomheder skal privatiseres," siger Mogens Nørgaard, som mener, at KMD har vist sin berettigelse.

"Jeg er ikke specielt tilhænger af store, tunge virksomheder. KMD har en god forretning, og selvom jeg ikke ville basere en virksomhed på samme fundament, så er det den vej, KMD er gået, og de har jo en sund forretning med en sund egenkapital," siger Mogens Nørgaard.

Og Mogens Nørgaard regner med, at hans tilbud, selvom det økonomisk ligger lavt i forhold til tidligere vurderinger af KMD's værdi, vil blive modtaget godt.

"Jeg tror, det er nok. For jeg lover jo at være sød, og så må de give mig lidt rabat på det," lyder det fra Mogens Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere