Artikel top billede

Nu skal danske it-virksomheder passe på

Nu er tiden kommet. Justeringer og manglende kapital bliver hverdag i it-branchen. Men den tvungne pause kan også bruges konstruktivt.

Bank efter bank går konkurs, og den længe ventede redningsplan i USA, skaber kaos i den globale finansverden.

Devisen om, at it-branchen bliver skånet, er nu ved at smuldre, for kundernes egenkapital forsvinder.

Administrerende direktør Jakob Lyngsø fra IT-Branchen understreger, at it-virksomheder skal være meget opmærksomme på at være klar til at reagere hurtigt.

"Hvis ordreindgangen pludselig ikke er så stor, eller beslutningstiden bliver længere for kunden, skal man være opmærksom og reagere på det. For det er tegn på, at der kan komme til at ske noget," fastslår han.

Nogle af IT-Branchens store multinationale medlemmer har allerede justeret virksomheden, og direktøren er heller ikke i tvivl om, at krisen i værste fald kan betyde udskudte investeringer.

Hos ITEK under Dansk Industri mener man, at krisen vil sætte væksten på hold. For det vil være sværere at få kapital, og det vil blandt andet gå ud over iværksættere.

Offentlige investeringer afhjælper

Men Jacob Lyngsø mener også, at branchen er i den heldige situation, at it er en uundværlighed, fordi det bliver indbygget i alt.

"Hvis vi skal se på den positive side, har alle behov for it for at automatisere deres forretningsgange," fastslår han.

Manglen på arbejdskraft

Direktør Tom Togsverd fra ITEK er også enig i, at it-branchen ikke bliver nær så hårdt ramt som andre virksomheder.

Og selvom kapital ikke er så let at få fat i som tidligere, er offentlige it-investeringer med til at afhjælpe problemet, lyder det fra IT-Branchen.

Ifølge Jacob Lyngsø vil krisen især gå ud over it-virksomheder, der retter sig mod nødlidende brancher som finans- og byggemarkedet. Her bør omkostninger skæres til hurtigst muligt.

Tom Togsverd fra ITEK peger på, at den negative udvikling herhjemme først og fremmest skyldes manglen på arbejdskraft.

Pusterum

Samtidig mener han, at virksomheder også vil opleve nedgangstiden som et pusterum, fordi det er gået stærkt de seneste år.

"Nogle virksomheder vil bruge luften på investeringer og innovationsprojekter, man har udskudt, fordi man ikke havde tid til det. Det er en opfordring, jeg vil give til alle i erhvervet," pointerer han.

Så er it-virksomheder bedre rustede, når opturen kommer igen.

"For det gør den," forsikrer Tom Togsverd om.

For ikke at bukke under krisen, skal it-virksomheder være opmærksomme på at involvere sig i flere sektorer i stedet for at have kunder i en sektor.

"Hvis man er storleverandør til den finansielle sektor, vil man opleve effekten af konsolidering, og finansmarkedet vil blive. Derfor er det en god ide at følge med i, hvad der sker og sørge for at have en god kontakt med sine kunder," siger Tom Togsverd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere