Artikel top billede

Google går efter langsigtede mål trods krise

Google vil til at sigte med langsigtede mål til trods for de globale økonomiske udfordringer.

Computerworld News Service: Google har offentliggjort en indtjening på 5,54 milliarder dollar for tredje kvartal, der sluttede den 30. september.

Det er en stigning på 31 procent i forhold til tredje kvartal sidste år.

"Google har haft et godt kvartal. Trafik og indtjening er begge solide, og vi har holdt en stram kontrol med omkostningerne," siger Googles koncernchef, Eric Schmidt, i et telefonmøde.

Nu hvor den globale økonomiske krise lægger pres mange virksomheders markedsføringsbudgetter, forsøger mange at maksimere deres annonceforbrug, og det gavner Google, fordi søge-annoncering - virksomhedens kerneforretning - er meget effektivt, siger han.

Derudover er søgeannonce-kampagner lettest at overvåge, fordi der er så mange konkrete data at analysere og spore, tilføjer han.

Den økonomiske krise får også forbrugerne til at bruge søgemaskiner mere, fordi de overvejer deres shopping nøjere og sammenligner priser, fortæller Eric Schmidt.

Langsigtet vækst

På grund af den økonomiske usikkerhed har Google planer om at holde sig til sin strategi om at fokusere på langsigtet vækst og resultater og foretage fornuftige investeringer i sin forretning og undlade at tage beslutninger, der skal give gevinst på kortere sigt, siger Eric Schmidt.

"Det betyder, at vi vil investere i at forbedre søgemaskinens kvalitet for forbrugerne og annoncernes kvalitet for annoncørerne," lyder det fra Eric Schmidt.

Også Googles virksomhedsprodukter - som søgefunktion og hostede applikationer - drager også fordel af nedturen, da it- og virksomhedsledere søger billigere alternativer, siger han.

Skærm-annoncering, der traditionelt har været et mindre forretningsområde for Google, vokser også takket være integrationen af DoubleClick og den øgede brug af den type annoncer på Google-sites som YouTube, fortæller Eric Schmidt.

"Vi er meget realistiske omkring det nuværende økonomiske klima, men vi er optimistiske omkring fremtiden," siger Eric Schmidt.

Googles nye finansdirektør, Patrick Pichette, er enig i den vurdering.

"Vores kerneforretning er fortsat at demonstrere styrke til trods for det udfordrende økonomiske situation. Selvom vi fokuserer på driftseffektivitet, er vi - og vil forsat være - nødt til at foretage investeringer, der er nødvendige for at skabe værdi for vores brugere, annoncører og partnere," siger Patrick Pichette.

Sergei Brin, Googles medstifter og teknologi-chef, siger, at virksomheden for tredje kvartal i træk har præsenteret mere end 100 forbedringer af sin søgeteknologi.

Google har også moderniseret sine software- og hardwaresystemer, så tjenester som online-kalender fungerer bedre, fortæller Sergei Brin.

Der er nu cirka en million virksomheder, der bruger den hostede kollaborations- og kommunikationspakke Google Apps, fortæller han.

Om den aftale, der tvinger Yahoo til at vise Googles søgeannoncer, siger Eric Schmidt, at da virksomhederne underskrev aftalen i juni, var de klar over, at aftalen ville blive opfattet som kontroversiel, og at konkurrenterne ville være imod den.

Derfor har Google og Yahoo besluttet at udskyde implementeringen for at give den amerikanske regering en chance for at gennemgå den, fortæller han. Regeringens behandling er i gang.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere