Artikel top billede

Microsofts topchef, Steve Ballmer og CFO, Chris Liddell (t.v.) jubler knap så meget efter at have nedjusteret de økonomiske forventninger.

Microsoft fremlægger krise-plan

Microsofts CFO har fremlagt en plan plan for, hvordan virksomhed skal klare sig igennem den økonomiske krise. Forventningerne til regnskabsåret er dalet.

Computerworld News Service: Microsoft vil fokusere på at sænke kundernes samlede ejerskabsomkostninger og mindske sit eget forbrug for at skabe driftseffektivitet. Samtidig vil selskabet investere forsigtigt i den nærmeste fremtid, hvor den amerikanske og globale økonomi fortsat vil være skrøbelig.

"Der er stor usikkerhed omkring fremtiden på grund af økonomiens tilstand," siger Microsofts CFO, Chris Liddell i et telefonmøde.

"Vi kan ikke kontrollere økonomien, men vi kan kontrollere vores overordnede præstation i forhold til den."

Som en del af virksomhedens økonomiske erklæring for første kvartal af regnskabsåret 2009 sænkede Microsoft torsdag sine forventninger til resultatet for både andet kvartal og hele 2009.

Virksomheden er bange for, at pc-forbruget bliver lavere end forventet, hvilket vil få en negativ påvirkning på virksomhedens Windows klient-forretning, hvor Microsoft henter størstedelen af sin indtjening.

Håber på konkurrence-forspring

Den nye forventning til andet kvartal, der slutter 31. december, ligger mellem 17,3 og 17,8 milliarder dollars i indtjening og 0,51 til 0,53 dollars for udvandet indtjening per aktie.

Virksomheden har tidligere meldt ud, at man forventede en indtjening på omkring 18 milliarder dollars med en indtjening per aktie på 0,55 dollars per aktie for andet kvartal.

For hele regnskabsåret forventer man nu en indtjening på mellem 64,9 og 66,4 milliarder dollars med en indtjening per aktie, der ligger mellem 2 og 2,10 dollars.

Microsoft forventede tidligere en indtjening på mellem 66,59 og 67,1 milliarder dollars og en indtjening per aktie på mellem 2,11 og 2,18 dollars.

For at tiltrække og fastholde kunder, der gerne vil 'gøre mere med mindre' i den udfordrende økonomiske situation, vil Microsoft fokusere på at levere værdifulde produkter til en lav samlet ejerskabsomkostning for at få et konkurrenceforspring, fortalte Chris Liddell.

For at spare på udgifterne vil Microsoft reducere sit forbrug med 500 millioner dollars resten af regnskabsåret 2009, som slutter den 30. Juni, afslørede han.

Microsoft har også planer om at reducere sine marketingudgifter, så virksomheden fortsat kan køre effektivt, lød det fra Chris Liddell.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere