Artikel top billede

Mange forbedringer til Hr. og Fru Danmark, men hvad med it-afdelingerne?

Hvor er "Wow" i Windows 7?

Hvor er de nyskabelser, der skal gøre Windows 7 til den succes i erhvervslivet, som Microsoft ikke har formået at opnå med Vista?

ComputerViews: Vista blev lanceret under sloganet Wow, men det slogan ser foreløbig ikke ud til at kunne genbruges i kampagnen for Windows 7.

Computerworlds egen Dan Mygind har sneget sig ind bag jerntæppet og sendt en fyldig rapport om Windows 7 hjem fra staterne, hvor kode-mastodonten Microsoft i øjeblikket viser de første resultater frem for offentligheden.

Der er meget at skrive om, men det ligner mere små hop på stedet end kvantespring.

En af de ting, der er medvirkende til, at it-cheferne holder Vista langt væk fra kroppen, er problemer med driver- og applikations-kompatibilitet.

Det skulle nu være løst i Windows 7, lyder det fra Microsoft.

Windows 7 bygger dog på sammen skelet som Vista, hvilket i bund og grund betyder, at der ikke er tale om en nyhed, men rettere en opdatering. Tiden må vise, om det er godt nok.

Det samme kan siges om en hel vifte af de præsenterede nyskabelser.

Proceslinjen laves om, hukommelseshåndteringen forbedres, boot-tiden bliver kortere, søgemulighederne bedre, brugerfladen lækrere, UAC kan gradueres.

Alt sammen helt fint i forhold til Hr. og Fru Danmark, der under alle omstændigheder vil opgradere, når pc'en skiftes ud og leveres med Microsofts nyeste software-model.

Debattørerne på Computerworlds debatforum efterlyser dog allerede hardcore-ændringer som eksempelvis WinFS-filformatet og en ansigtsløftning til brugerhåndteringsværktøjet active directory.

Med de foreløbige udmeldinger er det svært at få øje på sådanne forbedringer, der skal få it-afdelingens beslutningstagere til at sige: Wow - det system kan vi få glæde af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere