Artikel top billede

Stor it-satsning skal hjælpe syge danskere

It-gigant og Lægemiddelstyrelsen har indgået en aftale om et nyt it-projekt til et tre-cifret millionbeløb. Det skal sikre, at syge danskere får hurtigere adgang til ny medicin.

Lægemiddelstyrelsen og IBM har indgået en aftale om et nyt it-projekt til 144 millioner.

Der er tale om et SOA-projekt (serviceorienteret it-arkitektur), som skal lette arbejdsgangene for de ansatte i Lægemiddelstyrelsen, og det kan betyde, at syge danskere får hurtigere adgang til ny medicin.

Medarbejderne i Lægemiddelstyrelsen er i dag plaget af store mængder af papirarbejde og systemer, der kræver, at de samme oplysninger skal tastes ind flere gange.

Eksempelvis skal de ansatte gennemgå papirer og formularer, der fylder op til syv europaller, før et nyt medicinalprodukt kan blive sendt ud til de danske patienter, fortæller Christian Howard-Jessen, der er pressechef i Lægemiddelstyrelsen.

Han håber, at arbejdsdagen i fremtiden bliver betydeligt lettere for de ansatte i styrelsen.

Papirpaller på porten

Projektet indebærer, at alle Lægemiddelstyrelsens interne arbejdsgange inklusiv det gigantiske papirarbejde bliver digitaliseret.

"Det kommer til at forandre den måde, som vores ansatte arbejder på. De skal ikke længere sidde og kategorisere papirark og pakke europaller ud, og de får lettere ved at finde oplysninger i vores digitale arkiver, fordi en række af vores it-platforme nu bliver integreret med hinanden," siger Christian Howard-Jessen.

Han forventer, at Lægemiddelstyrelsen i fremtiden hurtigere kan godkende nye medicinalprodukter.

"I fremtiden kommer vi til at behandle ansøgninger om godkendelse af ny medicin hurtigere. Men jeg kan ikke sætte tid på, hvor meget hurtigere vi bliver," siger Christian Howard-Jessen.

Samlet indgangsportal

Hos IBM er der glæde at spore over den nye aftale, som ifølge det amerikanske it-firma er 'en stor aftale'.

"Det er en stor aftale for IBM, som er blevet underskrevet i dag. Og vi er specielt glade, fordi vi kan hjælpe de ansatte i Lægemiddelstyrelsen, som spiller en væsentlig rolle i det danske sundhedsvæsen," siger Steffen Lerche Nielsen, GBS Healthcare Leader, IBM Nordic.

De mange ansøgninger bliver gjort tilgængelige gennem IBM's CMS-system, FileNet P8, og alle de ansatte i Lægemiddelstyrelsen får adgang til deres digitale arbejdsgange gennem en samlet indgangsportal, der baserer sig på IBM's Websphere Portal.

Projektet bærer navnet DAHLIA, der er en forkortelse for 'Digitalisering Af Hele Lægemiddelstyrelsens Interne Arbejdsgange', og IBM forventer, at det nye system er fuldt implementeret i slutningen af 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere