Artikel top billede

Microsoft lover hurtig start og længere liv med 7'eren

I et forsøg på at håndtere klagerne over, at Windows Vista er langsomt og strømslugende, lover Microsoft, at Windows 7, vil bruge mindre hukommelse og strøm.

Computerworld News Service: Windows 7 vil ikke blot kunne starte og slukke hurtigere, den vil også kunne genkende tilsluttede enheder hurtigere og mere præcist end Vista.

Samtidig vil styresystemet kunne køre på billige netbook-pc'er uden problemer, lød det fra Microsofts topledelse i åbningstalen ved Windows Hardware Engineering Conference.

Selvom Windows 7 er bygget på samme kodebase som Vista, skulle det nye styresystem kunne boote adskille sekunder hurtigere end Vista, fordi det loader enhedsdrivere parallelt i stedet for én ad gangen.

Antallet af tjenester, der startes, når pc'en tændes, reduceres, fortæller Jon DeVaan, Microsofts chef for Windows Core Operating System.

Windows 7 vil også bruge mindre hukommelse end Vista, fordi der åbnes flere applikationsvinduer ved at "lade videokortet gøre sit job, så vi ikke længere behøver at administrere vinduerne," sagde Job DeVaan.

Han siger også, at Vista ikke er så god til at lade CPU'en gå i tomgang og forblive i den tilstand.

Kernen i Windows 7 er bedre end i Vista, så CPU'en kører ved lavere frekvens og forbliver i tomgang i længere tid.

Resultatet er forbedret batterilevetid i forhold til Vista på mindst 11 procent, fortalte han.

Windows 7 på netbooks

Ifølge Steven Sinofsky, chef for Windows og Windows Live Engineering, har Microsoft planer om at udsende en beta af Windows i starten af næste år.

Steven Sinofsky og Mike Angiulo, direktør for Windows PC planning og PC ecosystem team, viste ved konferencen en Asus Eee netBook, der kørte Windows 7 til trods for, at den kun havde 1 GB RAM og 16GB hukommelsesdrev.

"Vi forventer, at Windows 7 kommer til at køre på netbooks uden problemer," sagde direktør for Windows project management, Mike Nash, i et separat interview.

Steven Sinofsky og Mike Angiulo viste også, at når man tilslutter en enhed til computeren, popper der med det samme en thumbnail op på skærmen af det præcise produkt.

Ved at klikke på enheden popper der et lille vindue op, som Microsoft kalder DeviceStage.

Producenten af enheden kan bruge DeviceStage til at tilbyde kundeservice, for eksempel vejledninger eller links til live chat sessions med kundeservice eller til at sælge abonnementer eller add on-produkter.

Vil ikke tvinge producenter

Microsoft-cheferne fremhævede også, at forbedringerne i Windows 7 kun kommer vil at bære frugt, hvis hardwareproducenterne - både pc-leverandører og enhedsproducenter - certificerer og tester deres produkter for kompatibilitet med Windows 7.

Og Mike Nash er ikke bange for, at finanskrisen får hardware-partnerne til at spare på testning og certificering.

Microsofts topledelse sagde også, at de er klar over, at forbedringer på områder som en laptops batterilevetid risikerer at blive undermineret af tredjeparts-enheder, der uforsætligt dræner hardwaren.

Men de har ingen planer om at tilbyde producenterne større eller flere fordele for at opfordre eller tvinge dem til at gøre deres produkter kompatible med Windows 7.

"Tvinge er et stærkt ord. Vi simplificerer vores programmer for at gøre det lettere for dem at deltage," sagde han. "Vi bruger ikke incitamenter eller straffe for at få virksomhederne om bord."

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere