Artikel top billede

Fujitsu Siemens satser på at holde den grønne føring

Klima-it: Et grønt mærke og energibesparende skærme skal sørge for, at Fujitsu Siemens kan blive ved med at kalde sig frontløber indenfor grøn it.


Computerproducenten, som allerede i slutningen af 1980'erne åbnede sit helt
eget genbrugscenter for aftjente maskiner i Padborg, er stadig helt fremme i skoene, når det kommer til miljøvenlighed.

Længe før der var noget der hed grøn it, var Fujitsu Siemens i gang med at lave det, med den grønne pc, som introducerede avancerede begreber som automatisk strømsparefunktion, og genbrugelige komponenter.

Selvom firmaet er på vej igennem en overgang til en ny ejerstruktur, fortsætter man ud af samme spor, og udvikler videre inden for den miljøvenlige genre.

Ikke noget nyt

For at vise omverdenen, at man hos Fujitsu Siemens stadig er seriøs omkring det med den grønne it, lanceres et særligt grønt mærke, som skal indikere det enkelte produkts miljøvenlighed.

"Det er en del af vores grønne strategi at dokumentere overfor kunden, at man ikke behøver at bekymre sig og få gennemsigtighed," siger Barbara Schädler, marketingchef i Fujitsu Siemens Computers, til Computerworld.

Mærket, som er inddelt i tre niveauer, alt efter graden af miljøvenlighed, vil ifølge Fujitsu Siemens kun blive påført produkter, som lever op til specifikke krav.

Kun for de få udvalgte

Eksempelvis skal et produkt med den højeste mærkning - tre stjerner - være helt i front, både i fabrikationsfasen, med miljøvenlige materialer, i brug, med et lavt energiforbrug, og i genbrugsfasen, hvor en enkelt person skal kunne skille hele maskinen ad, uden særligt værktøj.

"Men vi sætter ikke bare tre stjerne på alle produkter. Der er nogle, der er mere miljøvenlige og andre, som ikke er helt så miljøvenlige," siger Barbara Schädler.

"Vi vil gøre det nemmere for kunden at vælge, og så selvfølgelig differentiere os i forhold til vores konkurrenter, som ikke tilbyder dette."

I skrivende stund er syv produkter blevet tildelt et mærke med tre stjerner.

Miljøvenlige skærme

En anden let og hurtig måde at spare energi på er ved at indstille sin skærm ordentligt.

Mange producenter leverer nemlig computerskærme med lysstyrken på op mod 100 procent. Men det er langtfra nødvendigt at have lysstyrken sat så højt, da de fleste sagtens kunne klare sig med mindre og dermed et lavere strømforbrug.

Desværre er det de færreste, som er opmærksom på dette, og dermed sørger for at justere skærmen.

Derudover varierer den nødvendige lysstyrke dagen igennem. I almindeligt dagslys er der behov for en del lys i skærmen, for at matche solens styrke, mens det i mørke er nok med en smule lys.

For at komme dette til livs har Fujitsu Siemens lavet noget så simpelt som en sensor, direkte på skærmen, som kan måle omgivelsernes lysstyrke og indstille sig derefter.

Helt i nul

Et andet og kendt problem er standbyfunktionen i skærmene. Som de fleste ved, betyder en slukket computer ikke nødvendigvis en slukket skærm, og det betyder, at der bruges strøm bare på at være på standby.

Men også her har Fujitsu Siemens valgt at gøre en indsats, og lanceret den såkaldte 'zero watt'-skærm, som er i stand til at eliminere forbruget helt, selvom den kun er på standby og altså ikke slukket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere