Artikel top billede

Dansk mobilselskab afviser krise

Der har været forlydender om krise i skandinaviske Nordisk Mobiltelefon, men forretningen i Danmark kører som hidtil, understreger direktøren.

"Nordisk Mobiltelefon kæmper for at finde kapital."

Sådan lyder overskriften på en artikel i gårsdagens onlineudgave af den svenske finansavis Dagens Industri. Selskabet Nordisk Mobiltelefon er hos forbrugerne bedre kendt som Ice.net, og det har kunder i Danmark, Norge og Sverige samt Polen.

Udover historien fra Sverige har den norske avis Dagens Næringsliv skrevet, at den norske del af Ice.net har indgået aftaler med leverandører om at udskyde betalingerne. Det er dog ikke tilfældet i Danmark, forsikrer virksomhedens danske chef.

"Vi holder ikke igen med betalinger eller vores regninger her i Danmark, så det er 'business as usual'," fortæller administrerende direktør Erik Hornung fra Ice.net Danmark.

Virksomhedens hovedprodukt er mobilt bredbånd samt ip-telefoni på det samme netværk. Den danske direktør ærgrer sig over historierne, der er dukket op i norske og svenske medier.

"Vi er lidt kede af de artikler, der har været. Det kunne sende et signal til vores kunder om, at det vedrørte forretningen i Danmark, og det har ikke noget på sig," siger Erik Hornung.

Ifølge det seneste kvartalsregnskab for perioden april til juni havde selskabet lidt over 43.000 abonnenter i Skandinavien, hvoraf 1.239 var fra Danmark. Den danske del af selskabet er knap så langt fremme som Norge og Sverige, da Ice.net etablerede projektet i Danmark lidt senere.

Jagter investorer i Danmark

I dag dækker Ice.net lidt over 97 procent af Danmark, og firmaet håber at indhente de sidste procenter samt at udvide kapaciteten på netværket.

"Vi vil udvide aktiekapitalen i det danske selskab med henblik på at udbygge vores danske net. Vi vil gerne fortsat udbygge netværket, og her er vi ret langt i forhandlinger med investorer omkring det," siger Erik Hornung.

Han undrer sig lidt over, at medierne i Norge og Sverige har fokuseret så meget på Ice.nets jagt på mere kapital, da andre selskaber står i samme situation.

"For hele sektoren betyder det noget, at vi har den nuværende situation på finansmarkederne, fordi det kræver tunge investeringer. Specielt for de helt store, der skal bygge for milliarder," forklarer Erik Hornung.

Ingen roaming-afgift i Skandinavien

Ifølge direktøren er Ice.net i dag oppe på omkring 60.000 kunder i Skandinavien. I Danmark er 60 procent af dem inden for erhvervssegmentet, mens de sidste 40 er private.

Ice.net-konceptet er meget afhængigt af, at afdelingerne i Norge, Sverige og Danmark alle fortsatte, da selskabet i sin markedsføring slår på 'fri roaming'. Det vil sige, at det koster ikke ekstra at overføre data via mobilt bredbånd i Norge eller Sverige, selvom kunden har købt sit abonnement i Danmark.

Ejerkredsen i Nordisk Mobiltelefon omfatter norske Orkla, danske EnergiMidt, Iceland Telecom og den amerikanske teknologivirksomhed Qualcomm.

I årets første seks måneder havde den samlede Nordisk Mobiltelefon-koncern et underskud på næsten 160 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere