Rene transaktioner ikke ramt af krisen

Vækst over hele linjen og tocifret procentuel vækst i såvel omsætning som overskud, der begge måles i mange millioner. Ikke alle virksomheder er ramt af finanskrisen.

DIBS Payment Services, Skandinaviens største udbyder af internet-betalingsløsninger, melder om fremgang på alle fronter i et forretningsområde, som tilsyneladende dribler uden om finanskrisen.

"Tilbagegangen på verdensplan i forbrug rammer efter alt at dømme offline-shopping hårdere end online-shopping på grund af forbrugernes ændrede adfærd i retning af e-handel," skriver DIBS blandt andet i den beretning, der følger selskabets tredje kvartalsregnskab.

Fidusen for DIBS er, at virksomheden udelukkende beskæftiger sig med at formidle data fra e-butikken til den relevante finansielle partner.

"Vi er ikke en bank og tager ikke del i den finansielle risiko, den ligger hos kortindløser eller banken," forklarer Jesper Lohmann, vicedirektør, DIBS Payment Services.

Nedturen kommer også online
Lohmann mener nok, at det vil være naivt at tro, at nedturen ikke også vil påvirke e-handelen og web-butikkerne og dermed antallet af transaktioner, som DIBS tager mellem 50 øre og to kroner for at formidle.

"Vækstraten bliver lavere, men til gengæld er der også ting, som arbejder for e-handel, så totalt set tror vi på, at vi fortsætter med at vokse, selv om det nok bliver en udfordring at holde helt det samme tempo," siger Jesper Lohmann.

For e-handel arbejder for eksempel muligheden for hurtigt at sammenligne priser og finde bedre og billigere produkter, end det måske har været muligt ude på butiksstrøgene.

"Alt i alt er e-handel klart en konkurrencedygtig salgskanal, selv om nogle af de store e-butikker nok mærker en afmatning," siger DIBS-direktøren.

I 2006 havde DIBS 5.000 kunder i omkring 20 lande, mens selskabet i dag ifølghe Lohmann har passeret 8.500 kunder i stort set samme antal lande.

"Vores kunder er i langt overvejende grad i Danmark, Norge og Sverige, men vi følger med, når vores kunder flytter til udlandet. For eksempel har Kilroy Travel åbnet kontor i Holland, og så følger vi selvfølgelig med dem," siger Jesper Lohmann.

Tocifret tempo
Fra januar til og med september i år omsatte DIBS for knap 56 millioner kroner sammenlignet med samme periode året før, hvor omsætningen nåede op på 42 millioner kroner.

"Måler du værdien af de transaktioner, vi formidler, så nåede vi i årets første ni måneder op på godt 28 milliarder kroner, og vi har en årlig vækst i det her transaktionsvolumen på 36 procent, det synes vi er fint og flot," siger en tilfreds Jesper Lohmann.

Fra andet til tredje kvartal har der i år været et marginalt fald i værdien af de formidlede transaktioner, men det bekymrer ikke DIBS.

"Vi synes, det er mere relevant at sammenligne med det samme kvartal året før. På den måde får vi sæsonudsving ud af sammenligningen, og det lægger vi mere vægt på," siger Jesper Lohmann.

Og ja, sammenlignet med samme kvartal i 2007 er der ikke et fald, men en fremgang i værdien af de formidlede transaktioner på adskillige millioner kroner.

DIBS har 130 ejere - heriblandt de ledende medarbejdere. Størst er danske Globework, der ejer godt en tredjedel af virksomheden. Herudover ejer den svenske bank SEB og norske Verdane Capital også pæne bidder af DIBS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.