Artikel top billede

Mænd og kvinder har forskellige indgange til innovation og måden at være på arbejde på, og de forskelle har vi brug for, siger administrerende direktør Niels Münster-Hansen hos Cisco Danmark.

Cisco er Danmarks næstbedste arbejdsplads

IT-Branchens Bedste Arbejdspladser 2008: Cisco er Danmarks næstbedste arbejdsplads, og det er vel undt. For her har man taget hensyn til alles behov.

Fleksibilitet, kompetencer og kvinder er nøgleord for årets sølvmedaljevinder i konkurrencen om at blive Danmarks bedste it-arbejdsplads.

"Det er samme placering som sidste år, og det er vi selvfølgelig stolte af. I år har vi stærkere score på alle punkter, så når vi ikke er blevet nummer et, må det jo skyldes, at selskabet foran os også har flyttet sig, og det er kun positivt," siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør, Cisco Danmark.´

Han er tydeligt glad for sølvmedaljen, selv om han gerne ville have været nummer et. Det skyldes måske, at en stor del af kåringen sker på baggrund af medarbejdernes vurdering af virksomheden. Anonyme medarbejdercitater som: "Ufatteligt godt work-life miljø," "Jeg føler høj stolthed over at arbejde i Cisco," og "exceptionelt højt kompetenceniveau i virksomheden" er med til at overbevise Niels Münster-Hansen om, at man gør mange ting rigtigt.

Folk trives med fleksibilitet

Et af nøgleordene i det danske datterselskab af amerikanske Cisco Systems er fleksibilitet. Når man som medarbejder lægger så mange timer i en virksomhed, som Ciscos medarbejdere gør, er det alfa og omega, at man selv har mulighed for at planlægge sin hverdag.

"Folk i vores branche trives bedst med fleksibilitet. De skal have lov til selv at skabe den balance mellem arbejde og privatliv, som er rigtig for dem," siger Niels Münster-Hansen.

Fleksibilitet

Fleksibilitet betyder, at Ciscos medarbejdere arbejder, hvor det er mest hensigtsmæssigt for dem.

"Mange arbejder hjemmefra eller ude hos kunder. De går tidligt for at hente børn og bruger så aftenen i stedet. Desuden er vi, som en medarbejder har noteret i undersøgelsen, gode til at tage vores egen medicin. Vi sælger blandt andet en teknologi, som gør det muligt at holde møder over lange afstande og stadig få fornemmelsen af fysisk tilstedeværelse".

"Vores system, Telepresence, har vi implementeret over det seneste år i vores egen virksomhed. Det betyder, at medarbejdere, som tidligere rejste tre dage om ugen, i dag er nede på en-to dage om ugen. Det er noget, som de sætter stor pris på," siger Niels Münster-Hansen.

Af både miljøhensyn og medarbejderhensyn har Cisco et mål om at reducere rejseriet i virksomheden med 25 procent. Foreløbig er de 10 procent nået.

Kvindernes klub

Hos Cisco arbejder man også målrettet på at tiltrække kvinder og har blandt andet oprettet en Women's Club.

"Historisk set er vores branche meget teknologibaseret, og det tiltrækker ikke kvinder. Det vil vi gerne gøre noget ved. Vi vil gerne have en alsidig arbejdsplads, hvor folk trives".

"Mænd og kvinder har forskellige indgange til innovation og måden at være på arbejde på, og de forskelle har vi brug for," siger Niels Münster-Hansen, der med sine 20 procent kvinder kan diske op med en langt større andel kvinder end andre Cisco-selskaber.

Børn på arbejde-dag

Generelt har Cisco stærke værdier, mener direktøren, der alligevel er glad for, at han har mulighed for at gøre værdierne endnu stærkere og skabe en unik arbejdsplads for Ciscos godt 70 medarbejdere i Danmark.

Gode rammer

I virksomheden forefindes et børnerum, så ungerne kan komme med på arbejde, hvis det bliver nødvendigt. Der er en medarbejder­lounge og en løbeklub.

"Og én dag om året laver vi kids at work. Det er en dag, hvor vi ikke arbejder, men har aktiviteter med børnene med computeren som omdrejningspunkt".

"Mange af initiativerne kommer fra medarbejderne selv, og vi vil gerne understøtte det, når folk viser initiativ. Moderne mennesker forventer af deres arbejdsplads, at det er mere end blot et arbejde," siger han.

Gode rammer giver dygtige medarbejdere, og dygtige medarbejdere har det med at tiltrække ligesindede. Det er en del af filosofien bag Ciscos medarbejderpleje.

Men for at sikre at man nu også får fat i de bedste, har Cisco en hård rekrutteringsproces. Inden en ny medarbejder ansættes, skal vedkommende gennem fem interview med Cisco-medarbejdere fra forskellige dele af virksomheden.

"Det giver bagslag, hvis en ny medarbejder ikke passer ind i vores virksomhedskultur. Folk skal være klar over, hvad det er for en virksomhed, de siger ja til at arbejde for. Vores grundige ansættelsesprocedure kan ses på vores medarbejderomsætning ," siger Niels Münster-Hansen.

Afgørende for bundlinjen

Gennemsnitsalderen i Cisco er 35-40 år. En del ansatte har været i virksomheden i over 10 år. Selv har Niels Münster-Hansen otte år på bagen i Cisco. Fire årlige medarbejdersamtaler skal være med til at sætte nye mål og udfordre medarbejderne, som opfordres til at skifte job inden for virksomheden.

"I forhold til bundlinjen er det jo altafgørende, at vores kunder oplever dygtige og tilfredse medarbejdere. Kunder lægger vægt på kontinuitet, og hvis man som virksomhed hele tiden skal tage nye medarbejdere ind, så slår man den kontinuitet i stykker. Det er dyrt," siger Cisco-direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?