Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Rimelighed bag kåring af bedste it-arbejdsplads?

Fem skarpe: Danmarks bedste arbejdspladser er blevet kåret. Hvorfor ikke de dårligste? Og hvorfor skal man betale for at være med? Se hvad Kim Møller fra Great Place to Work svarer.

De danske it-virksomheder er atter blevet målt og vejet af Great Place to Work Institute, der kårer it-branchens bedste arbejdspladser.

Kim Møller, direktør for Great Place to Work Institute Danmark. I foretager en undersøgelse af Danmarks bedste arbejdspladser, men hvorfor offentliggør I ikke også dem, der bliver dårligst placeret?

"Vi offentliggør ikke, hvem det er, og det gør vi ikke, fordi vores ærinde er at inspirere arbejdspladser.

Vi tror ikke, det er inspirerende at hænge nogen ud. Vi tror, det er inspirerende at høre om nogen, der har gjort det rigtig godt og høre, hvad det er, de har gjort, der er godt. Vores mission er at være med til at fremme gode arbejdspladser, og det tror jeg ikke, man gør ved at hænge nogen ud."

For et bedre samfund

I skriver på hjemmesiden, at I arbejder for et bedre samfund ved at hjælpe virksomheder til at blive bedre. Er det så ikke de dårligst placerede, der netop skal frem i lyset?

"Nej, for hvis man gik ind på den tankegang og sagde, at man ville jagte de dårligste arbejdspladser og hænge dem ud, så ville de garanteret slet ikke være at finde blandt dem, vi arbejder med.

Dem, vi arbejder med, er dem, der gerne vil være gode, og dem, der er halvgode. De rigtigt dårlige arbejdspladser kunne aldrig finde på at komme i nærheden af det her. "

Er det ikke et problem?

"Jeg synes, vi har en legitimitet, når vi snakker de bedste arbejdspladser.

De gode arbejdspladser vil gerne teste sig selv af på det her.

Vi undersøger jo ikke alle arbejdspladser i landet, og vi er ligeglade, for langt den største del synes ikke selv, de er særligt gode og har ingen ambitioner om at blive det. Og fint nok, så lad dem være.

Det eneste, vi kan gøre, er måske at gøre dem lidt misundelige, når vi viser dem, hvad man kan få ud af at være en god arbejdsplads. "

De dårlige er slet ikke med

Virksomhederne betaler for at blive undersøgt. Kan man så ikke frygte, at de virksomheder, der ved, at de har et problem, ikke bliver undersøgt?

"Jo, det kan man være helt sikker på. Det behøver man ikke engang frygte.

Det synes jeg ikke er noget problem i forhold til at finde de bedste - for de bedste stiller op. Det, vi laver, ser vi mest som et udviklingsværktøj og kun i anden omgang som en konkurrence. "

Hvordan kan I vurdere virksomhederne objektivt og kritisk, når de betaler for det?

"Man betaler os for at lave et stykke arbejde, fordi nogen skal betale os for at lave arbejdet.

Vi vurderer dem jo ikke i forhold til nogen, der ikke betaler. Det er ikke sådan, at jo mere de betaler, jo mere kærligt ser vi på dem.

Alle, der er med i det her betaler - og betaler det samme, og det er dem, vi vurderer i forhold til hinanden. Vi vurderer ikke dem, der ikke betaler.

Jeg vil tværtimod sige, at hvis man havde stærkt varierende priser, så ville man måske kunne sige, hvilken kunde, man bedst kunne lide.

Men de betaler alle sammen det samme, og vi holder lige meget af dem. Dem, som ikke betaler, dem kigger vi slet ikke på."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.