Artikel top billede

Leder: Den gode it-arbejdsplads er et fælles ansvar

Computerworld mener: Gode virksomheder arbejder både for faglighed, trivsel og inklusion af alle uanset køn, religion eller nationalitet. Det ville klæde politikerne at gøre det samme.

Der skal lyde et stort tillykke til konsulenthuset Axcess, som for nylig har taget titlen som Danmarks bedste it-arbejdsplads. Det er gjort i skarp konkurrence med en lang række andre it-virksomheder som Mjølner Informatics og Microsoft.

Vi lever i en tid, hvor vi kårer alt, og det er nemt at trække på skuldrene over endnu en kåring. Men det er faktisk værd at se en ekstra gang på de priser, der fokuserer på de danske it-arbejdspladser.

For Danmark har brug for stærke it-virksomheder. Det har vi nu, og det får vi i særdeleshed i en meget nær fremtid.

Vestas trak store overskrifter, da virksomhedens ledelse annoncerede fyringen af 3.000 medarbejdere, hvor langt størstedelen er produktionsarbejdspladser i Danmark.

Knap så mange spaltemillimeter blev tildelt, da slikproducenten Leafs ledelse annoncerede, at den ville lukke slikproduktionen i Slagelse, min hjemby, der med den udmelding mister 200 fabriksarbejdspladser.

Hvor Vestas-meldingen alene på grund det store antal fyringerne er et hårdt slag i vores kollektive mellemgulv, er Leaf-lukningen måske mere en lidt stille, lidt anonym drypblødning fra provinsen.

Begge er dog eksempler på, at den danske erhvervsprofil ændres i et tempo, som de færreste af os kan sige, at vi er komfortable med, men som vi må og skal forholde os til.

Derfor er det i den grad forstemmende at lytte til politiske læber - fra begge fløje. I et og samme åndedrag spørger de, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og svarer selv: Videnvirksomheder.

Dernæst fremlægger samme læber en tilsyneladende endeløs række af forslag og initiativer, der i den grad ligner barrierer for netop det projekt.

Det sker i form af pointsystemer, som oser af bureaukrati. Økonomisk straf til de unge, der ønsker at søge ud og bringe viden tilbage til Danmark, er endnu et eksempel - for ikke at nævne den meningsløse multimedieskat, som vi - trods en beskæring - stadig trækkes med.

Den forkerte retning

Stærke videnvirksomheder, herunder stærke it-virksomheder, bygges på skuldrene eller måske snarere på hjernerne af stærke videnmedarbejdere.

Det kræver imidlertid vilje, engagement og vedholdenhed at skabe en kultur og et miljø, hvor medarbejderne ikke bare kan lide at være, men også har lyst til at blive i en tid, hvor den globale mobilitet aldrig har været større.

Det er et fælles ansvar at skabe de stærke it-virksomheder, som bliver en helt nødvendig del af den danske erhvervsprofil i fremtiden.

Axcess, Mjølner Informatics, Microsoft - sidstnævnte vandt prisen som Danmarks bedste it-arbejdsplads tre år i træk - er gode repræsentanter for de mange it-virksomheder, der højner fagligheden hos deres medarbejdere, som sætter fokus på work-life balance, og arbejder intenst for at inkludere alle uanset køn, religion, nationalitet og seksualitet.

It-virksomhederne på dansk jord løfter med andre ord deres del af ansvaret. Det ville klæde regeringen og oppositionen at fremlægge forslag, der indikerer, at de har tænkt sig at gøre det samme. Lige nu bevæger vi os i den forkerte retning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere