Artikel top billede

Leder: Den gode it-arbejdsplads er et fælles ansvar

Computerworld mener: Gode virksomheder arbejder både for faglighed, trivsel og inklusion af alle uanset køn, religion eller nationalitet. Det ville klæde politikerne at gøre det samme.

Der skal lyde et stort tillykke til konsulenthuset Axcess, som for nylig har taget titlen som Danmarks bedste it-arbejdsplads. Det er gjort i skarp konkurrence med en lang række andre it-virksomheder som Mjølner Informatics og Microsoft.

Vi lever i en tid, hvor vi kårer alt, og det er nemt at trække på skuldrene over endnu en kåring. Men det er faktisk værd at se en ekstra gang på de priser, der fokuserer på de danske it-arbejdspladser.

For Danmark har brug for stærke it-virksomheder. Det har vi nu, og det får vi i særdeleshed i en meget nær fremtid.

Vestas trak store overskrifter, da virksomhedens ledelse annoncerede fyringen af 3.000 medarbejdere, hvor langt størstedelen er produktionsarbejdspladser i Danmark.

Knap så mange spaltemillimeter blev tildelt, da slikproducenten Leafs ledelse annoncerede, at den ville lukke slikproduktionen i Slagelse, min hjemby, der med den udmelding mister 200 fabriksarbejdspladser.

Hvor Vestas-meldingen alene på grund det store antal fyringerne er et hårdt slag i vores kollektive mellemgulv, er Leaf-lukningen måske mere en lidt stille, lidt anonym drypblødning fra provinsen.

Begge er dog eksempler på, at den danske erhvervsprofil ændres i et tempo, som de færreste af os kan sige, at vi er komfortable med, men som vi må og skal forholde os til.

Derfor er det i den grad forstemmende at lytte til politiske læber - fra begge fløje. I et og samme åndedrag spørger de, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og svarer selv: Videnvirksomheder.

Dernæst fremlægger samme læber en tilsyneladende endeløs række af forslag og initiativer, der i den grad ligner barrierer for netop det projekt.

Det sker i form af pointsystemer, som oser af bureaukrati. Økonomisk straf til de unge, der ønsker at søge ud og bringe viden tilbage til Danmark, er endnu et eksempel - for ikke at nævne den meningsløse multimedieskat, som vi - trods en beskæring - stadig trækkes med.

Den forkerte retning

Stærke videnvirksomheder, herunder stærke it-virksomheder, bygges på skuldrene eller måske snarere på hjernerne af stærke videnmedarbejdere.

Det kræver imidlertid vilje, engagement og vedholdenhed at skabe en kultur og et miljø, hvor medarbejderne ikke bare kan lide at være, men også har lyst til at blive i en tid, hvor den globale mobilitet aldrig har været større.

Det er et fælles ansvar at skabe de stærke it-virksomheder, som bliver en helt nødvendig del af den danske erhvervsprofil i fremtiden.

Axcess, Mjølner Informatics, Microsoft - sidstnævnte vandt prisen som Danmarks bedste it-arbejdsplads tre år i træk - er gode repræsentanter for de mange it-virksomheder, der højner fagligheden hos deres medarbejdere, som sætter fokus på work-life balance, og arbejder intenst for at inkludere alle uanset køn, religion, nationalitet og seksualitet.

It-virksomhederne på dansk jord løfter med andre ord deres del af ansvaret. Det ville klæde regeringen og oppositionen at fremlægge forslag, der indikerer, at de har tænkt sig at gøre det samme. Lige nu bevæger vi os i den forkerte retning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.