Artikel top billede

Finanskrisen rammer mobilsalget mellem øjnene

Finanskrisen har fået mobilsalget i verden til at slå klodserne i. Vi venter kort og godt længere med at udskifte vores telefon.

Computerworld News Service: Den globale finanskrise rammer det globale salg af mobiltelefoner.

Vesteuropa og Japan er hårdest ramt med en vækst for tredje kvartal, der er langt lavere end samme periode sidste år.

Væksten har været stærkest i Asien, og salget steg i Nord-, Syd- og Centralamerika, Østeuropa, Mellemøsten og Afrika.

Det globale mobilsalg steg med seks procent i tredje kvartal, hvilket er under halvdelen af stigningen på 16 procent i tredje kvartal 2007, lyder det fra Gartner.

Enhedssalget af mobiltelefoner steg til mere end 308,5 millioner dollar fra 291,1 millioner dollar i tredje kvartal 2007.

Nu vender det - måske

Det ser endnu værre ud for 2009, hvor Gartner forventer, at det globale enhedssalg falder mellem en og fire procent i forhold til 2008, fortæller analytiker Carolina Milanesi.

Der var stadig gang i salget af mobiltelefoner til førstegangskøbere i dette års tredje kvartal, men salget af erstatningstelefoner var hårdt ramt, fortæller analysefirmaet.

For eksempel ventede forbrugerne Asien i gennemsnit otte måneder med at erstatte deres telefoner i stedet for sidste års fire måneder.

Det betød, at salget var uændret eller faldt på markeder som Taiwan, Korea og Australien.

Øget salg af mobiler til førstegangsbrugere på udviklingsmarkeder som Indien og Kina hev enhedssalget op med 13,8 procent til 116,7 millioner enheder i Asien-Pacific.

Det var også salget på udviklingsmarkederne, der førte til en samlet stigning i Østeuropa, Mellemøsten og Afrika med 13,1 procent. Enhedssalget i Latinamerika steg med 5,5 procent.

Men salget i Japan faldt med 28 procent i forhold til sidste år og forblev uændret i forhold til andet kvartal i år, mens salget i Vesteuropa faldt fra 47,2 til 43,5 millioner.

På trods af afmatningen på markedet for dyrere telefoner fik salget af smartphones som Apple iPhone og nye Blackberry-modeller fra Research in Motion de samlede salgstal til at stige med 4,5 procent i Nordamerika.

Af de store producenter tog Motorola det største slag med et fald fra næsten 38 millioner solgte enheder til under 25 millioner og et fald i markedsandel fra 13 til otte procent.

Sony Ericsson Mobile Communications mistede også markedsandele, mens det så lysere ud for Samsung Electronics, hvis markedsandel steg fra 14,4 til 17,1 procent. Virksomheden øgede sit salg med 26,3 procent.

Økonomien har også sat en bremser for salget hos Nokia, men virksomheden formåede dog at øge sin markedsandel til 38,2 procent og salget fra 110 millioner enheder til næsten 118 enheder.

Sony Ericsson havde før den tredjestørste markedsandel, men endte med at ligge på linje med Motorola og LG Electronics.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere