Artikel top billede

Kapitalfond bydes velkommen af KMD-konkurrent

KMD's store konkurrenter er ikke bange for virksomhedens nye pengestærke ejere. En analytiker mener dog, at den gamle kommunale kæmpe står stærkt i vigtige markeder.

Mindre selskaber ville måske ryste i bukserne, hvis konkurrenten var blevet købt af to mega-pengetanke.

Og konkurrenten IBM frygter for ikke for sit marked, selvom den mere lokale konkurrent, KMD, er blevet købt af kapitalfonden EQT og ATP, som tilsammen råder over mere end 400 milliarder kroner.

IBM reagerer først og fremmest positivt i forhold til, at de nu ikke skal konkurrere med en offentlig virksomhed.

"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at byde KMD velkommen som privat virksomhed. Det er godt for alle parter, at de er blevet privatiseret," lyder det i en meddelelse fra Sven Kolstrup, der er direktør i IBM's afdeling for strategisk outsourcing.

Stor styrke, store udfordringer

Hos analysehuset IDC mener Brian Troelsen, at KMD's nye ejere står overfor store udfordringer. Blandt andet har KMD et positivt problem.

"Det er en risiko, at de har en meget stærk position i et specielt segment som kommunerne. De kan næsten kun gå tilbage, når de har 90 procent af markedet," siger Brian Troelsen. Til gengæld er der for tiden en stor fordel i at levere til det offentlige marked.

"Det er ikke konjunktur sårbart, som andre markeder, så umiddelbart er det et godt marked lige nu," siger Brian Troelsen.

Han vurderer, at de nye ejere i kapitalfonden EQT og ATP har købt KMD på et relativt godt tidspunkt. Og han er også overbevist om, at pilen peger på, at KMD indenfor en årrække skal sælges videre, noget EQT også har bekræftet overfor Computerworld.

"De har en exitplan, og forskellen på KMD-købet og for eksempel salget af TDC er tidspunktet de køber. Prissætningen havde formentlig været anderledes nu, og vækstkonjunkturerne er ikke som de har været," siger Brian Troelsen, som dog mener, at KMD's markeder ser ud til at klare sig fornuftigt i den næste periode.

"Jeg sidder og kigger på det lige nu, og vi regner med, der bliver skåret ned på projektinvesteringer, men samtidig vil outsourcing vokse," siger Brian Troelsen og tilføjer, at det kan blive til KMDs fordel.

Omvæltning et krav

Til gengæld regner Brian Troelsen ikke med, at KMD blot kan nøjes med minimale justeringer, som administrerende direktør Lars Monrad-Gylling ellers forventer.

"De skal igennem en intern omstillingsproces. Det er et hårdere marked, som de er på vej ud på," siger Brian Troelsen. Han tilføjer, at det ikke skal forståes som om han venter fyringer hos KMD.

"Det er mere et spørgsmål om kompetenceændringer internt i KMD," siger Brian Troelsen.

IDC-analytikeren, som følger markedet tæt, vurderer, at KMD trods den nye ejer stadig har en akilleshæl i forhold til internationale konkurrenter som IBM og CSC.

"De har en udfordring med at de ikke er internationale, men omvendt har NNIT den samme udfordring, og de klarer sig godt," siger Brian Truelsen og forklarer, at det dog betyder, at KMD har svært ved at få kunder, som kræver en global it-organisation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere