Artikel top billede

Umiddelbart ser det ikke ud til, at Stein Baggers it-fabrik er særlig meget værd, viser en kurator-rapport. (Foto: © Søren Jonesen, photo + co /)

IT Factorys kassebeholdning: 4.000 kroner

Den slunkne kasse hos IT Factory indeholdt i alt 4.000 kroner, viser den første rapport fra konkursboet.

"Kontantbeholdning beroende på selskabets adresse: 4.000 kr."

Sådan står der i den rapport, som kurator Boris Frederiksen netop har udsendt på baggrund af konkursboet IT Factory. Bankkontoen hos Danske Bank er helt tom, mens lidt under en halv million står på en konto i USA.

Der står videre i rapporten, at firmaet har salgstilgodehavende for 230 millioner kroner, men værdien af disse er tvivlsomme. Derfor vurderer kuratoren dem i stedet til 50 millioner kroner.

"Det bemærkes, at salgstilgodehavendernes værdi i henhold til oplysninger fra selskabets bestyrelse må antages at være forbundet med væsentlig usikkerhed, idet det ikke kan udelukkes, at tilgodehavenderne helt eller delvist vedrører transaktioner, der ikke har haft et sædvanligt, forretningsmæssigt formål," skriver Boris Frederiksen, der er tilknyttet Advokatfirmaet Poul Schmith.

Softwaren er penge værd

På trods af, at det halter med færdigudviklet software i virksomheden, er softwaren ikke uden værdi. Kuratoren skønner, at softwaren er to millioner kroner værd.

Licenserne, som IT Factory har købt hos IBM, er muligvis også noget værd, men det er endnu usikkert, om de stadig er ejet af virksomheden.

De udenlandske selskaber, som IT Factory har i Norge med 10 ansatte samt 100 i Indien er indtil videre vurderet til nul kroner af kurator Boris Frederiksen.

"Kurator undersøger for nærværende forholdene omkring de anførte datterselskaber, idet det ikke for nærværende er muligt af fremkomme med noget sikkert skøn over værdien af kapitalinteresserne heri," står der skrevet i rapporten.

Du kan læse hele rapporten her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere