Artikel top billede

Jensby færdig som formand i JMI Invest

Asger Jensby er færdig som formand for JMI Invest. Selskabet er nu reelt overtaget af bankerne, der vil afvikle selskabet og tage deres penge hjem.

Finansmanden Asger Jensby meddelte torsdag aften, at han er færdig som bestyrelsesformand i JMI Invest.

I hans sted indtræder advokaten Ole Borch, der er specialist i insolvens-ret. Han får til opgave at afvikle selskabet inden for de næste to år, så det voldsomt gældsramte selskab kan betale sine kreditorer penge tilbage.

Det betyder, at de øvrige selskaber i JMI Invests portefølje - der har ventet spændt på en afklaring - skal sælges til højest mulige pris i løbet af de kommende par år.

De tæller blandt andre Fullrate, Digital House, Copy Tosh, Capto, Skandiaweb og Folia.

Kreditorer har taget kontrol

Beslutningen om at rekonstruere JMI Invest - der har en bankgæld på 450 millioner kroner - betyder med andre ord, at kreditorerne har overtaget kontrollen med selskabet med besked om, at de vil have deres penge.

De to år er alene givet for at sikre Ole Borch arbejdsro til afviklingen, så han kan sikre sig den bedst mulige pris for de øvrige selskaber i porteføljen.

Alternativt skulle bankerne nemlig have lukket for penge-hanen øjeblikkeligt, og det ville have tvunget JMI Invest til brandudsalg og muligvis efterfølgende konkurs, hvilket ville betyde, at bankerne efter alt at dømme måtte vinke farvel til betydelige beløb.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er et kreditormandat, jeg er sat ind med," siger Ole Borch til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han får i bestyrelsen følgeskab af revisor Sten Lauritzen og direktør i A-data, Jørgen Granborg.

Jensby afklaret, men trist

Asger Jensby træder helt ud af selskabets bestyrelse, men vil dog fortsat kunne trækkes på som rådgiver.

Det vurderes, at han er for belastende at have siddende i en fremskudt stilling i det kriseramte selskab, da Bagger-sagen i høj grad har ridset hans troværdighed og hans omdømme som pålidelig finansmand med en god dømmekraft.

"Jeg er trådt ud for at styrke selskabet. Jeg er glad for, at der er fundet en løsning," lød det i aftes fra en synlig træt og trist Asger Jensby til den ventende presse.

Den kriseramte Asger Jensby har ellers sammen med Ib Kunøe været blandt de absolutte guldfugle i den den danske it-branche i de seneste års opsving, hvilket du kan læse mere om her.

Således har Jensby, siden han stiftede JMI Invest, skovlet penge ind.

I en artikel på Computerworld.dk fra slutningen af september opgjorde vi således, at JMI Invests portefølje dengang havde en værdi på omkring tre milliarder kroner - inklusiv det nu kollapsede IT Factory - samt omkring 800 ansatte.

Indtjeningen lå dengang på tre millioner kroner. Om dagen.

"Det er så uvirkeligt og giver ingen mening, at man kan tjene så meget. Det er svært at forholde sig til så mange penge. Så hvis tanken rammer mig, skynder jeg mig at tænke på noget andet," sagde Asger Jensby dengang til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere