Artikel top billede

Sådan beskytter du dig mod huller i Explorer

Nyopdaget sårbarhed i Internet Explorer har vist sig yderst kritisk. Antallet af angreb er markant stigende, og sikkerhedsfirmaerne står i kø med advarsler. Læs hvad du skal gøre for at undgå problemet.

Den høj-kritiske sårbarhed i Microsoft Internet Explorer (IE), der blev offentliggjort 10. december, har for alvor sat IE-brugere under sikkerhedspres.

En række sikkerhedsfirmaer rapporterer om en markant stigning i antallet af angreb mod IE.

Sikkerhedsfolk hos Trend Micro har målt sig frem til, at der i lørdags var op mod 6.000 websider, som var blevet smittet med den ondsindede kode, og at dette tal er konstant sigende.

Microsoft fortæller til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at de arbejder på højtryk for at lappe hullet, men der er endnu ingen dato for, hvornår en patch kommer på gaden.

Meget alvorligt hul

Sårbarheden i IE tages meget alvorligt af sikkerhedsfolkene verden over.

Danske FortConsult vurderer, at denne sårbarhed er høj-kritisk for virksomheder, der har medarbejdere, som til daglig benytter Internet Explorer som deres primære browser.

Samtidig fortæller firmaet, at det ikke kun er Internet Explorer 7, der er problemet, også Internet Explorer 6 og Internet Explorer 8 (beta) er sårbare.

Oveni er et exploit nu sat i omløb ved hjælp af SQL Injection. Det kan medføre, at endnu flere websteder risikerer at blive inficerede, lyder det fra FortConsult.

Sårbarheden smitter på vanlig vis ved, at en internetbruger besøger ondsindede websider.

Risikoen er dog forøget, fordi den også smitter via ikke-ondsindede websider med ringe sikkerhed. I sådanne tilfælde kan hackerne nemlig have inficeret disse websites til at angribe den besøgende.

Derfor kan det i øjeblikket være svært at vurdere, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

Fem gode råd

Hvis man bliver inficeret af denne 0-dagssårbarhed, har angriberen mulighed for at installere et hvilket som helst program på computeren. Det vil sige, at den it-kriminelle kan få adgang til fortrolige oplysninger som eksempelvis passwords- og kreditkortinformationer.

Er den inficerede maskine placeret i et firmanetværk, og har brugeren rettigheder som lokal administrator, har angriberen desuden adgang til hele netværket, oplyser FortConsult i en sikkerhedsadvarsel.

Derved kan en angriber få adgang til virksomhedens fortrolige data og lamme it-systemerne.

Sådan undgår man problemerne

FortConsult har opstillet en række foranstaltninger, som man kan benytte sig af for at beskytte sig mod sårbarheden, indtil Microsoft om en måned forventes at frigive en patch, der tager hånd om sikkerhedsproblemet.

Sikkerhedsfirmaet anbefaler følgende retningslinjer:

• At man benytter en anden browser end Internet Explorer, indtil Microsoft har frigivet en patch.

• At man kontrollerer, om antivirus-software beskytter mod ondsindet kode, der kommer ind på computeren via sårbarheden. Beskytter ens antivirus-software ikke, bør man anskaffe sig et, der gør.

• At man tilfører et filter til sin firewall, som opsnapper den kode, der kan udnytte sårbarheden.

• At man indfører URL-filtrering, som kan overvåge eller blokere medarbejdernes adgang til visse websider.

• At man sørger for at informere medarbejdere om at være påpasselige i deres surfen på internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere