Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kæmpe-skandale truer Indiens troværdighed

Indiens outsourcingindustri er havnet i en troværdighedskrise, efter Satyam-skandalen, hvor de to hovedpersoner nu angiveligt er forsvundet.

Mens Satyams kunder, partnere og investorer i hele verden holder vejret, er de to topfolk, som har svindlet i firmaet for mere end fem milliarder kroner, forsvundet.

Mens danske virksomheder som KMD og NNIT, der begge bruger Satyam som underleverandør, følger udviklingen nøje, rapporterer internationale og indiske medier om, at investorer er på vej med sagsanlæg, og at de to Raju-brødre, der var henholdsvis formand for selskabets bestyrelse og administrerende direktør, er forsvundet.

Ramalinga Raju trådte tilbage fra posten som bestyrelsesformand med et brev til bestyrelsen, hvor han og broderen indrømmede at have fiflet med regnskaberne, så både omsætning og indtjening blev manipuleret voldsomt i vejret.

Nu er de to brødre ifølge en del af de indiske medier forsvundet, og den tidligere bestyrelsesformand er ifølge de indiske aviser enten rejst til Dubai eller USA. Samme rute, som den danske storsvindler, Stein Bagger, benyttede for godt en måned siden.

Skandalen gav i går Satyams aktiekurs et dyk på 80 procentpoint, og også resten af de indiske aktier led under skandalen.

Hårdt for Indien

Mange af Satyams kunder, der tæller store internationale koncerner som Unilever, Nestlé og Cisco, er nu bekymrede for leveringen af deres services. Også det internationale fodboldforbund FIFA er på listen over bekymrede: Satyam er nemlig it-partner på de to næste VM-slutrunder i fodbold i 2010 og 2014.

Hos analysehuset IDC vurderer senioranalytiker Brian Troelsen, at skandalen kan koste Indiens it-industri dyrt.

"Selve troværdigheden for de indiske outsourcinghuse lider et knæk. De risikerer, at man går helt væk fra Indien og kigger på andre lande," siger analytikeren og tilføjer, at et andet scenarie er, at en af de andre indiske leverandører overtager Satyam eller Satyams kunder.

Brian Troelsen mener, at problemerne ikke rammer så bredt i Norden og Danmark, fordi Satyam endnu ikke har fået store markedsandele.

Alligevel påpeger Brian Troelsen, at Satyam samarbejder med store danske it-virksomheder som KMD og NNIT.

"Det er klart de har nogle partnerskaber, med nogle ikke helt uvæsentlige spillere. Og det er ikke utænkeligt at de skal ud og finde nye samarbejdspartnere," siger Brian Troelsen.

Det amerikanske og engelske marked risikerer til gengæld at blive hårdt ramt, hvis konsekvensen af Satyam-skandalen bliver en konkurs. Blandt andet den engelske finanshøjborg i City-distriktet i London er et af de steder, Satyam har bidt sig fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere