Artikel top billede

Rapport: It-investeringer kan skabe en million job

Næsten en million job vil blive skabt eller bevaret, hvis de amerikanske politikere investerer 165 milliarder kroner i it, vurderer tænketank.

Computerworld News Service: It-tænketanken ITIF (Information Technology and Innovation Foundation) opfordrer den amerikanske kongres til at øremærke 165 milliarder kroner til investeringer i it. Dette skulle kunne skabe eller bevare næsten en million job - hvoraf mere end halvdelen vil være at finde i mindre virksomheder.

Selv om økonomien er for nedadgående, er der stadig penge at finde til den slags investeringer.

Specielt nu hvor den kommende præsident Barack Obama har foreslået en økonomisk hjælpepakke på 4.248 milliarder kroner (4,2 billioner kroner), der skal bruges til at stimulere den amerikanske økonomi over de næste to år.

Den ikke-kommercielle tænketank ITIF udgav i sidste uge en rapport, der handler om, hvordan investeringer i it kan bruges i kampen for en bedre økonomi, og heri opfordres den amerikanske regering til at bruge en stor del af de afsatte penge til netop det.

ITIF's direktør og hovedforfatter til rapporten, Robert Atkinson, skriver, at selv om de traditionelle investeringer i fysisk infrastruktur (som for eksempel veje, broer og kloaksystemer) også er både nødvendige og vigtige, så må man ikke glemme at investere i den digitale infrastruktur - hvilket i længden vil give en større positiv effekt i forhold til job, produktivitet og innovation.

Bred definition af it-job

Ved at bruge 165 milliarder kroner på den amerikanske it-infrastruktur i år, vil man kunne skabe 949.000 job, hvoraf 525.000 vil være i virksomheder med færre end 500 medarbejdere.

ITIF foreslår i rapporten, at man inddeler investeringerne i tre hovedområder: bredbåndsnetværk, it til brug i sundhedssystemet og elektroniske distributionskanaler, der skal bruges i forhold til energiforsyningen, det såkaldte 'smart power grid.'

Robert Atkinson pointerer, at det er vigtigt, at investeringerne i den digitale infrastruktur ikke bliver nedprioriterede, bare fordi projekterne er langsigtede og derfor ikke vil have en stor umiddelbar effekt på den amerikanske økonomi.

"Hvis stimulerings-metoderne er ordentligt gennemarbejdede, vil de hurtigt kunne generere mange andre investeringer. Alt fra implementeringen af flere og hurtigere bredbåndsforbindelser, over nye, elektroniske patientjournaler og til indførslen af avancerede energimålings-teknologier."

ITIF har generelt en meget bred definition af de job, som investeringerne i it vil kunne skabe. Udover de job, som vil opstå direkte på grund af pengetilførslerne, så medregnes også nye job, som vil opstå i virksomheder, som leverer materialer til brug for opgraderingen af den digitale infrastruktur - som for eksempel printplader til routere.

Derudover medregner rapporten også job, der intet har med it at gøre. Dette kunne for eksempel være i restaurationsbranchen eller i detailhandlen, hvor job vil blive skabt, når de nyansatte it-medarbejdere vil begynde at bruge flere penge.

En stor del af de nye job vil desuden blive skabt på grund af den såkaldte "netværkseffekt", hvor investeringer i for eksempel teknologi til brug i sundhedssystemet vil medføre en øget udvikling af nye produkter og servicer.

Hele rapporten kan læses på ITIF's hjemmeside: PDF

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere