Artikel top billede

To stærke bud til tronstolen i Yahoo: Carol Bartz (t.v.) og Susan Decker, som begge sidder i flere bestyrelser.

Ny Yahoo-topchef på trapperne

Spekulationerne om, hvem der skal erstatte Jerry Yang som øverste chef for Yahoo, stiger, mens feltet snævres ind. En afgørelse ventes inden for få dage.

Jagten på den person, som skal afløse Jerry Yang og fremover stikke kursen ud for Yahoo, er på vej ind i den afsluttende fase.

Fra flere sider forlyder det, at bestyrelsen hos Yahoo gerne vil have en ny direktør på plads, før selskabet offentliggør regnskabet for fjerde kvartal 27. januar.

To favoritter

De to mest sandsynlige kandidater til posten, er henholdsvis Carol Bartz, tidligere direktør i Autodesk, og Susan Decker, som på nuværende tidspunkt er næstkommanderende hos Yahoo.

Arun Sarin, som tidligere var vurderet til at være frontløber i jagten på en ny topchef, har angiveligt valgt at trække sig på forhånd, og altså ikke længere kandidat til posten.

Men intet er så fastlagt, at det ikke kan ændre sig fuldstændigt. Efter Carl Icahns opkøb af 5,5 procent af Yahoos aktier og et mislykket forsøg på at vippe Jerry Yang af pinden og sælge til Microsoft, har den udspekulerede Carl Icahn fået to af sine folk ind i bestyrelsen, og dermed har han selv skaffet to potentielle kandidater.

Det kan betyde, at Yahoo umiddelbart efter lederskiftet starter nye forhandlinger med Microsoft, som har vist interesse. En aftale, som ellers tidligere faldt sammen med et brag.

Stærke kvinder

Carol Bartz, uddannet datalog og tidligere underdirektør i Sun Microsystems, var direktør for softwarefirmaet AutoDesk i perioden 1992 til 2006, hvor flagskibet AutoCAD, som bruges af blandt andet arkitekter og ingeniører, gik fra en årlig omsætning på små 300 millioner dollars til halvanden milliard dollars ifølge Forbes.

Derudover sidder 60-årige Carol Bartz i bestyrelsen for prominente selskaber som Intel og Cisco Systems, er medlem af det Præsidentielle Råd for Videnskab og Teknologi, og er fortsat bestyrelsesformand hos AutoDesk.

I 2005 blev Carol Bartz placeret på som nr. 86 på Forbes liste over mest magtfulde kvinder, og da der går rygter om, at Yahoos bestyrelse helst vil rekruttere udefra, kan Carol Bartz være førende kandidat i opløbet.

Økonomidirektøren

Susan Decker, 44, har siden 2000 siddet som økonomidirektør hos Yahoo, og siden 2007 har hun haft titlen 'president'. Hun er oprindeligt uddannet med en bachelor i datalogi og økonomi og har siden taget en MBA på Harvard Business School.

Før Yahoo var hun analytiker og senere direktør for global research i investeringsbanken Donaldson, Lufkin & Jenrette igennem 14 år.

Ligesom Carol Bartz sidder Susan Decker med i flere bestyrelser, herunder hos Intel og varehuskæden Costco. Tidligere har hun været bestyrelsesmedlem hos animationshuset Pixar og i Stanford Institute for Economic Policy Research.

I 2006 var Susan Decker den næsthøjest betalte kvindelige chef i USA ifølge CNN med en samlet årsløn på 24,3 millioner dollars, og i 2008 blev Susan Decker placeret som nr. 50 på Forbes liste over de 100 mest magtfulde kvinder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere