Artikel top billede

Rigmand opkøber Yahoo-aktier for milliarder

Den kontroversielle amerikanske rigmand Carl Icahn har i al stilhed opkøbt aktier for milliarder i Yahoo, efter Microsofts trak sit købs-tilbud tilbage. Kup kan være på vej.

Mangemilliardæren Carl Icahn – der for alvor har sat rav i den hos Motorola – har i al stilhed i den seneste tid opkøbt omkring 50 millioner Yahoo-aktier.

Ifølge Wall Street Journal har han købt alle de omkring 50 millioner aktier, siden Microsoft for et par uger siden trak sit opkøbstilbud på Yahoo tilbage.

Ifølge avisen er Carl Icahn tæt på at indlede et forsøg på at vælte i hvert fald dele af Yahoos bestyrelse, når selskabet 3. juli afholder sin årlige generalforsamling.

Formålet er at få presset både Microsoft og Yahoo tilbage til forhandlingsbordet, hedder det.

Ifølge Wall Street Journal overvejer Carl Icahn for tiden, om han skal indstille en helt ny bestyrelse på 10 mand, eller om han kan nøjes med at indstille en delvis ny bestyrelse.

Aktionærer forener sig

De 50 millioner aktier svarer til blot 3,5 procent af den samlede aktie-kapital og har en samlet værdi på omkring 6,4 milliarder kroner.

Ifølge Wall Street Journal følger forskellige investerings-fonde nøje med i Yahoos udvikling for tiden. Det sker ikke mindst med henblik på på et tidspunkt at gå ind og opkøbe andele.

Avisen skriver, at flere store Yahoo-aktionærer i de seneste dage har taget kontakt til Carl Icahn og anmodet ham om at involvere sig i Yahoo.

Det er sket, fordi flere af selskabets aktionærer er voldsomt utilfredse med Yahoo-ledelsens dispositioner i forbindelse med Microsofts forsøg på at købe selskabet.

Aktionærerne mener, at Yahoo-ledelsen ikke har varetaget aktionærernes interesser med dens modstand mod Microsofts bejleri.

Deres synspunkter understreges af, at Yahoo-kursen er faldet voldsomt, efter Microsoft for et par uger siden trak sit tilbud tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere