Nye lærere skal tvinges til at tage et it-pædagogisk kørekort, så de kan inddrage ny teknologi i undervisningen i folkeskolen og på gymnasiet. Foto: Torben Klint.

Studerende: Vi skal tvinges til at lære it

Der skal gøres op med valgfriheden, hvis de danske lærere skal blive bedre til at bruge teknologien i undervisningen.

Det skal være slut med valgfriheden.

Nu skal pisken i brug, hvis lærerstanden skal blive bedre til at bruge it i undervisningen.

Det mener de studerende selv.

I dag er det frivilligt for de lærerstuderende at uddanne sig i teknologiens muligheder. Men det må meget gerne ændre sig, mener formanden for Lærerstuderenes Landskreds, Kresten Bang Heinfelt.

"Det ville være rart, hvis ministeren sikrede, at alle lærerstuderende fik et pædagogisk it-kørekort. Men det kræver jo også, at institutionerne har ressourcerne til at udbyde det til alle," siger han.

Dermed er de studerende på linje med de færdiguddannedes organisation, Dansk Lærerforening.

Plads til forbedring
Allerede i november 2006 pegede Computerworld, it-vejlederne og de studerende selv på nødvendigheden af at sætte ind allerede på seminarierne, hvis it i fremtiden skulle blive en integreret del af undervisningen i Folkeskolen.

Dengang følte tre ud af fire studerende, at de ikke var rustet til at inddrage it i deres egen undervisning, når de fik job i landets skoler.

To år efter er der stadig plads til forbedringer.

Den manglende indsigt i de muligheder, som teknologien giver, er nemlig med til at afholde de nye lærere fra at bruge it i folkeskolen og gymnasiet.

En dugfrisk undersøgelse viser da også, at underviserne i dag er lige så teknologi-parate som i 1995.

Underviserne skal efteruddannes
Skal der rettes op på det, er der brug for at kigge på seminarierne endnu en gang.

Og det er ikke kun overfor de studerende, der skal sættes ind. Underviserne har nemlig også brug for at blive opdateret, mener Kresten Bang Heinfelt.

"Der bliver investeriet masser af penge i udstyr til at bruge i undervisningen, men det handler jo også om, underviserne er rustet til at bruge det i deres undervisning," siger han og konkluderer:

"Der kan jeg godt frygte, at der ligger en udfordring for en del seminarier."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.