Artikel top billede

Nye lærere skal tvinges til at tage et it-pædagogisk kørekort, så de kan inddrage ny teknologi i undervisningen i folkeskolen og på gymnasiet. Foto: Torben Klint.

Studerende: Vi skal tvinges til at lære it

Der skal gøres op med valgfriheden, hvis de danske lærere skal blive bedre til at bruge teknologien i undervisningen.

Det skal være slut med valgfriheden.

Nu skal pisken i brug, hvis lærerstanden skal blive bedre til at bruge it i undervisningen.

Det mener de studerende selv.

I dag er det frivilligt for de lærerstuderende at uddanne sig i teknologiens muligheder. Men det må meget gerne ændre sig, mener formanden for Lærerstuderenes Landskreds, Kresten Bang Heinfelt.

"Det ville være rart, hvis ministeren sikrede, at alle lærerstuderende fik et pædagogisk it-kørekort. Men det kræver jo også, at institutionerne har ressourcerne til at udbyde det til alle," siger han.

Dermed er de studerende på linje med de færdiguddannedes organisation, Dansk Lærerforening.

Plads til forbedring

Allerede i november 2006 pegede Computerworld, it-vejlederne og de studerende selv på nødvendigheden af at sætte ind allerede på seminarierne, hvis it i fremtiden skulle blive en integreret del af undervisningen i Folkeskolen.

Dengang følte tre ud af fire studerende, at de ikke var rustet til at inddrage it i deres egen undervisning, når de fik job i landets skoler.

To år efter er der stadig plads til forbedringer.

Den manglende indsigt i de muligheder, som teknologien giver, er nemlig med til at afholde de nye lærere fra at bruge it i folkeskolen og gymnasiet.

En dugfrisk undersøgelse viser da også, at underviserne i dag er lige så teknologi-parate som i 1995.

Underviserne skal efteruddannes

Skal der rettes op på det, er der brug for at kigge på seminarierne endnu en gang.

Og det er ikke kun overfor de studerende, der skal sættes ind. Underviserne har nemlig også brug for at blive opdateret, mener Kresten Bang Heinfelt.

"Der bliver investeriet masser af penge i udstyr til at bruge i undervisningen, men det handler jo også om, underviserne er rustet til at bruge det i deres undervisning," siger han og konkluderer:

"Der kan jeg godt frygte, at der ligger en udfordring for en del seminarier."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere