Artikel top billede

Både børser og medier verden over er bekymrede over Microsofts økonomi og fyringsrunder.

Microsofts fremtid afhænger af omdømmet

Microsofts økonomiske problemer bekymrer ikke it-cheferne, viser en ny rundspørge. Det gør til gengæld opdateringerne, produkternes kvalitet og prisen.

Computerworld News Service: Nu, da Microsoft både har varslet fyringer og et dårligt regnskab for andet kvartal af 2009, er virksomheden i højere grad end tidligere nødt til at bekymre sig om, hvad Wall Street, konkurrenter, aktionærer og pressen mener om dem.

Men hvad med folkene i skyttegravene? Hvad siger it-cheferne om Microsofts økonomiske kvaler?

Medierne og Wall Street er måske nok i gang med at udmale et dommedagsbillede for Microsoft, men de it-chefer, der her er blevet interviewet, tager tingene noget mere roligt. De ser Microsoft som blot en af mange virksomheder, der for øjeblikket må foretage nødvendige besparelser.

Mange it-professionelle er stadig forbeholdne over for Vista og det nye Windows 7, og nogle overvejer endda at skifte til de billigere open source-alternativer som for eksempel Linux. Men det har ikke noget med Microsofts økonomiske nedtur at gøre.

Bør lytte mere til kunderne

Stephen Laughlin, der er it-direktør på Academy of Television Art & Sciences, fortæller, at hans tillid til Microsoft er uændret trods fyringerne.

Stephen Laughlin, der administrerer en XP-forretning og er mistroisk over for Vista, er dog stadig kritisk i forhold til Microsoft, og han påpeger, at lige meget hvor negative kvartalsregnskaberne er, så er virksomheden stadig nødt til at begynde at lytte mere til deres kunder, end de tidligere har gjort.

Han siger om Vista: "Microsoft snakkede ikke med it-chefer og kunder om, hvad de manglede og havde lyst til. Det ser ud som om, de i Microsoft var mere interesserede i at følge deres egne ideer om, hvordan produktet skulle udvikles, end i at høre hvad kunderne ville have."

Monte Hale, der er it-chef for arkitektfirmaet Forma Design, har valgt at springe opgraderingen fra XP til Vista over og i stedet bare vente på Windows 7.

Han fortæller, at i forhold til Microsofts finansielle situation så påvirker de nylige fyringer ikke, hvilke beslutninger han tager i den forbindelse.

"Hvad tegner bedst? Virksomheden, der skærer ned på forhånd for i længden at blive stærkere, eller virksomheden, der bare læner sig tilbage og venter?" spørger han retorisk. Monte Hale fortæller, at de i hans firma ikke er bekymrede over Microsofts stabilitet, og at de har bestemt sig for at fortsætte med at bruge og investere i Microsofts produkter.

"Microsoft er for dyre"

John Halamka, der er it-chef på hospitalet Beth Israel Deaconess og Harvards medicinske fakultet, siger, at han vil fortsætte med at bruge Windows XP, SQL Server 2005 og Exchange 2007, indtil hans nuværende maskiner skal skiftes ud.

Han fortæller, at med den tid en PC typisk lever i den medicinske verden, så er han mellem fire og fem år fra at kunne køre nye versioner af Windows på alle desktops. Han overvejer stadig, om han vil opgradere til Windows 7, når den tid kommer.

"Hvis det kræver lige så mange hardware-ressourcer som Vista gør i dag, så udsætter vi opgraderingen," konstaterer han.

John Halamka fortæller, at han er kritisk i forhold til Microsofts prispolitik og over for den måde, hvorpå Microsoft tvinger folk til at opgradere, selv om deres hardware egentlig ikke har de krævede ressourcer. Men som han selv tilføjer: "De forbehold, jeg har over for Microsoft, har ikke noget med deres økonomi at gøre."

Skifter til open source

John Halamka skal også spare, og i den forbindelser er han i fuld gang med at skifte fra Microsoft Office til det gratis open source-program Star Office. I forhold til Windows spår han, at fremtidens operativsystemer vil betyde mindre og mindre.

"Et pålideligt og billigt open source-program, der kører som en browser, vil kunne tilbyde de fleste kunder det, de har brug for," fortæller han og tilføjer, at han tror, at brugen af programmer som Mac OS X og Ubuntu vil blive mere og mere omfattende. Mens Microsofts operativsystemer til gengæld vil blive mindre brugte.

Men John Halamka mener ikke, at dette har noget med fyringerne på Microsoft at gøre.

"Microsoft vil helt sikkert miste markedsandele til andre, men det har ikke noget at gøre med frygten for, at de nu er svagere økonomisk set. Det har tværtimod noget at gøre med, at deres produkter er for dyre set i forhold til alternativerne, at de tvinger folk ud i opgraderinger, som deres hardware ikke kan klare og at deres kunder er bekymrede over den dårlige sikkerhed, der er i Microsofts produkter."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere