Artikel top billede

SAP og Oracle i kapløb om intelligent el-måling

Ny teknologi til el-måling letter omkostningerne for forsyningsværkerne. Det samme gør alternativer til deres egne softwaresystemer fra SAP og Oracle.

Computerworld News Service: Rivaliseringen mellem enterprise-softwaregiganterne SAP og Oracle tager til i styrke på området for intelligent el-måling.

SAP offentliggjorde først på ugen en aftale med Landis+Gyr om at integrere denne virksomheds avancerede infrastruktur til el-måling med SAP's forretningsapplikations-portefølje til forsyningsværker.

Oracle fulgte hurtigt trit med et par pressemeddelelser. Den ene reklamerede for en opdatering af virksomhedens software Utility Quotations Management, og den anden beskrev en liste af nye kunder til virksomhedens produkt Meter Data Management.

Avanceret infrastruktur til el-måling (advanced metering infrastructure, AMI) tillader tovejskommunikation mellem forsyningsværket og dets kunders el-målere og muliggør således både afsendelsen af forbrugsdata samt funktioner såsom fjernstyret frakobling.

Denne form for avanceret infrastruktur er af stor interesse for forsyningsværker, der er ude efter at have færre omkostninger, da den traditionelle dør-til-dør-metode til indsamling af el-målingsdata koster mange mandetimer.

"Rigeligt med albuerum"

SAP offentliggjorde sidste år AMI Lighthouse Council, som er et partnerskab, virksomheden indgik med syv større forsyningsvirksomheder, om at forbinde sin forsyningssoftware med "førende" avanceret infrastruktur til el-måling.

Oracle har styrket sin egen forsyningsportefølje gennem opkøb såsom opkøbet i 2006 af SPL WorldGroup, som producerer omsætnings- og driftsadministrationsprodukter til forsyningsværker, og opkøbet i 2007 af leverandør af målingsdataadministration Lodestar.

Samlet set har SAP og Oracle dog rigeligt med albuerum på markedet, mener analytiker hos Forrester Research Ray Wang:

"Forsyningsvirksomheder har før i tiden bygget deres egne systemer. De er nu på udkig efter alternativer."

Avanceret infrastruktur til el-måling er hovedsagelig noget, der vil spare penge for forsyningsværkerne, men kunderne vil også mærke nogle fordele ved det, da det giver "proaktiv information om ens el-forbrug," fortæller Ray Wang.

"Med tiden vil man være i stand til at følge med i, hvor man er i forhold til el-forbrug fra minut til minut," tilføjer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere