Artikel top billede

Dell-smartphone kan være lige på trapperne

Verdens næststørste pc-producent, Dell, giver nu selv fornyet kraft til rygterne om, at selskabet lancerer en smartphone-serie allerede senere på måneden.

Da amerikanske medier i sidste uge satte gang i rygterne om, at pc-producenten Dell skulle være på trapperne med en serie smartphone, var det en gammel rygte-sag, der blussede op igen.

Denne gang afstedkommet af 'anonyme kilder tæt på firmaet', der fortalte Wall Stret Journal, at Dell i over et år har arbejdet på smartphones, der kører på henholdsvis Google Android og Windows Mobile.

Nu står det dog klart, at Dell-rygterne, der har stået på i årevis, rent faktisk kan vise sig at blive til virkelighed i den nærmeste fremtid..

Da formand og administrerende direktør Michael Dell blev interviewet til en konference i USA, spurgte intervieweren direkte, om der var hold i rygterne - efter at have henvist til, at Nokias topchef tidligere har udtalt, at smartphonen vil skubbe pc'en af pinden som den primære computer.

"Jamen, hvis Kallasvuo (Nokias adm. direktør, red.] siger, at telefonen er fremtidens computer, så kan du nok forstå, at eftersom vi er i computer-industrien, må vi være i mobil-industrien," lød kommentaren fra Michael Dell med et smil på læben.

Det skriver Internetnews.com.

IDC: En smartphone giver god mening
Mens HP og ASUS allerede har solgt smartphones i et stykke tid, har Acer netop bekræftet, at selskabet i næste måned vil lancere sin første smartphone ved 3GSM-messen i Barcelona. Flere medier spekulerer i, at det også kan være tilfældet med Dells påståede smartphones.

Ifølge Internetnews.com lod intervieweren, som var formanden for den amerikanske Consumer Electronics Association, ikke Michael Dell slippe med den kryptiske kommentar.

Efter at have boret lidt yderligere, lod Michael Dell forstå, at hans forventer, at vi i de kommende år vil se flere enheder, der lukker hullet mellem notebooks og for eksempel Apples iPhone.

"Over tid tror jeg, at du vil se størrelses-spektret vokse på de enheder, vi spiller ind med - også de mindre af slagsen," lød det fra Michael Dell.

IDC's teleanalytiker Brian Troelsen udtalte i sidste uge til Computerworld, at det giver god mening, når virksomheder som HP, ASUS, Acer og - måske - Dell lancerer smartphone-produkter.

"Smartphones bliver mere og mere en pc end en mobiltelefon, og de kender jo alt til, hvordan man bruger og udvikler pc'en - hvilke ønsker og behov, der er," forklarede Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere