Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Administrerende direktør for VMware, Paul Maritz.

VMware barsler med software-mainframe

Reportage: På VMworld i Cannes løfter VMware for første gang sløret for navnet på sit kommende styresystem til datacentret, som hænger nøje sammen med selskabets cloud-strategi.

Reportage: Forårssolen har allerede banet sig vej til middelhavsbyen Cannes, hvor vitualiseringskæmpen VMware i denne uge har trommet 4.700 virtualiseringsfolk sammen til selskabets store europæiske charmeoffensiv - VMworld Europe 2009.

Til tonerne af Coldplays Viva La Vida med ordene "I used to rule the world" går selskabets nyudnævnte europæiske direktør Maurizio Carli på scenen.

Han bliver mødt af spredte klapsalver fra det morgentrætte publikum i den legendariske Palais de Festivals-bygning, hvor der traditionen tro bliver kæmpet om guldpalmer og plads på den røde filmløber til maj.

I det sydfranske forår konstaterer den tidligere europæiske Google-chef, at VMware stadig styrer den konstant voksende virtualiseringsverden, hvor konkurrenterne indgår alliancer og udvikler nicheteknologier for at bide sig fast i haserne på det godt ti år gamle virtualiseringsselskab.

Med endnu et kanonregnskab i ryggen, hvor omsætningen rundede 10,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 42 procent, har han noget at have selvtilliden i.

Den hurtigtalende italiener overlader derefter scenepladsen i Auditorium Louis Lumiere til endnu en VMworld Europe-debutant, administrerende direktør Paul Maritz.

VMware-direktøren havde sammen med sin CTO Steve Herrod VMworld-scenedebut i Las Vegas i september 2008, hvor makkerparret afløste ægteparret og VMware-stifterne Diane Greene og Mendel Rosenblum, efter en tid med nedjusterede forventninger til VMware på grund af en begyndende recession på verdensplan og udskiftning på flere, tunge topposter hos VMware.

Det virtuelle styresystem

Paul Maritz starter sin præsentation som et andet Kinder-æg med at løfte sløret for tre nyheder, der skal holde VMware på toppen af virtualiseringsverdenen, selvom alle tre projekter bygger på tidligere annonceret produktlanceringer og -strategier.

Først og fremmest vil selskabet videreudvikle sit VDC-operativsystem til datacentret til det, som Paul Maritz kalder en software-mainframe.

"Vi vil skabe en stor, enkeltstående computer til datacentret. Med andre ord bygger vi en mainframe, hvilket giver folk tårer i øjnene af forskellige årsager," joker den ellers meget jordnære Paul Maritz.

Enkelte trækker på smilebåndet.

Ideen med software-mainframen, der går under navnet vSphere, er at samle og automatisere alle led i datacentret som hardware, software, storage og netværk i det, som Paul Maritz kalder en black box.

VMware vil bestemme i skyen

"Der skal ikke være nogen hindringer for, at du kan virtualisere dit datacenter 100 procent. Virtualisering er den eneste måde at opnå en effektiv, kontrolleret og fleksibel infrastruktur, og det gælder ikke kun for VMware-kunder," lyder det fra Paul Maritz.

Ikke en ny Microsoft

"Nu handler det ikke længere kun om en hypervisor, der kører på en server. Virtualisering drejer sig om et styresystem til datacentret," siger Paul Maritz på et efterfølgende pressemøde.

På mødet fortæller han også, at han som VMware-boss har kastet flere folk i gang med at arbejde med vSphere, end han havde til at arbejde på de første Windows-styresystemer i Microsoft-tiden.

Han vil dog ikke vedkende sig, at VMware forsøger at blive datacentrets Microsoft.

"Vi arbejder med vSphere, fordi det er den eneste vej frem for virtualisering. Jeg behøver ikke at bevise, at jeg kan lave styresystemer," fastslår han.

De virtuelle skyer

For at skabe infrastrukturen til det fuldstændigt virtualiserede datacenter introducerer VMware sit vCloud-projekt, hvor kunderne skal kunne flytte data og applikationer fra datacentrets interne skyer til eksterne skyer og tilbage igen, hvis man ønsker det.

"VMware vil være med at udarbejde en standard til udveksling af data mellem skyer," forklarer Paul Maritz og referer til Eagles-sangen Hotel California, hvor man kan tjekke ud til alle tider, men aldrig kan forlade stedet.

"Man skal ikke være bundet til en cloud-leverandør, kunderne skal kunne flytte data frit rundt mellem forskellige clouds uden at være bundet til én bestemt leverandør," understreger Paul Maritz, der frygter, at den fremtidige cloud-forretning kan blive delt mellem ganske få it-selskaber.

Kapløb mod Citrix

Udover videreudviklingen af sit datacenter-operativsystem samt arbejdet med uafhængigt sammenkoblede interne og eksterne skyer, disker VMware også op med et nyt desktop-samarbejde med Intel.

Samarbejdet mellem de to it-selskaber går på at installere en klient-hypervisor på slutbrugerens computer via Intels vPro-teknologi, så data i form af især video- og flashfiler kører mere gnidningsfrit over et WAN.

Samtidigt er formålet naturligvis at indhente Citrix, som flere analytikere peger på har taget førertrøjen på de virtuelle desktoppe.

Intel har udover VMware også et hypervisor-samarbejde med Citrix.

Direkte adspurgt ønsker Intel-vicepræsident Gregory Bryant ikke at kommentere på, hvilket selskabs teknologi, han mener, er mest fremskreden.

"Jeg vil bare sige, at en hypervisor ikke kan gøre det alene. Du skal jo også have en bagvedliggende infrastruktur til eksempelvis at flytte images rundt med," siger han diplomatisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.