Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hackere får 60.000 for at bryde ind i smartphone

18. marts går startskuddet til en hacker-konkurrence, hvor vinderen vil være den, som hurtigst kan bryde ind i en af de nye, populære smartphones

Computerworld News Service: I næste måned afholdes en hacker-konkurrence, hvor vinderen vil være den, som kan bryde ind i en af de nye, populære smartphones som for eksempel Apples iPhone eller Research in Motions BlackBerry.

De dygtigste hackere kan vinde lige godt 60.000 kroner.

Konkurrencen afholdes af pwn2own, og den vil blive sat i gang 18. marts på 'CanSecWest'-sikkerhedskonferencen i Vancouver, British Columbia.

Pwn2owns konkurrence har også tidligere opnået masser af omtale, da deltagerne brød ind dels i Apples Mac OS X og dels i Microsofts Windows, men i år vil konkurrencen fokusere på mobile enheder og browsere, fortæller Terri Forslov, som er security response manager hos konkurrencens sponsor, 3Com Inc.'s TippingPoint.

Han tilføjer, at de mobile enheder udgør det nye grænseland for hackere.

"Vi har selvfølgelig set dem hacket før, men der er endnu ikke kommet noget stort fokus på det område. Flere og flere mennesker tager deres computere med ud i verden, og så bliver de jo afhængige af de her enheder.

Ellers ville de hverken kunne sende e-mails eller komme på nettet i det hele taget. Så jeg tror, det er meget godt, hvis vi begynder at fokusere lidt mere på det her, og konkurrencen er en oplagt mulighed for det."

I konkurrencen vil hackerne komme op imod fem styresystemer til smartphones, heriblandt Windows Mobile, Googles Android og Symbian - og så selvfølgelig iPhone og BlackBerry.

Den første hacker, som får brudt ind i en af de fem smartphones, får lov til at beholde telefonen, mens alle succesfulde exploits vil resultere i 60.000 kroner til skaberen.

TippingPoint, som står bag 'the Zero Day Initiative (ZDI) bug-bounty program' (en dusørordning, hvor man kan få udbetalt penge, hvis man finder fejl i programmer), har tænkt sig at købe de oplysninger om sårbarheder og specifikke koder, som vil komme frem under konkurrencen, men de ved endnu ikke, hvor mange indkøb, der vil blive tale om.

Browser-kamp på Windows og Mac

Terri Forslov fortæller, at selskabet i modsætning til tidligere år ikke vil sætte nogen begrænsninger på forhånd.

"Det første år havde vi en konkurrence, hvor der kun var en præmie til den dygtigste, og sidste år mindede meget om det, bortset fra, at vi der også havde en anden- og en tredjepræmie."

Konkurrencens anden del vil bestå af en kamp imellem hackerne på den ene side og på den anden side af browsere til henholdsvis Windows og Mac OS X. Når hackerne skal kæmpe imod Internet Explorer 8, Firefox og Chrome, så vil det foregå på en Sony Vaio bærbar computer med Windows 7 som styresystem.

Når de til gengæld skal kaste sig over Safari og Firefox til Apple, så vil det foregå på en MacBook. I denne del af konkurrencen har TippingPoint udlovet cirka 30.000 kroner for hver udnyttet browser-svaghed, mens de hackere, som først formår at bryde ind i browserne, desuden må tage den brugte computer med hjem.

Terri Forslov tilføjer, at hvis der er nok, der tilmelder sig, så vil TippingPoint udvide konkurrencen og begynde at tilbyde priser på 30.000 kroner i nye kategorier som for eksempel 'mest interessante browser-fejl', 'mest interessante mobil-fejl' og 'best in show'.

Som ved de tidligere pwn2own-konkurrencer, så vil TippingPoint sørge for, at sværhedsgraden falder for hver dag, der ikke er fundet en vinder.

"Den første dag vil være den sværeste. Der vil vi lede efter netværk-exploits, WI-FI og så videre. Men derefter vil vi åbne konkurrencen lidt mere, og begynde at tillade brugen af de standard-applikationer, som følger med telefonerne, vi vil dog hverken give deltagerne lov til at installere nye applikationer eller til at downloade ting til telefonerne."

På samme måde i browser-konkurrencen: Den første dag vil hackerne blive stillet over for en fuldt 'patched' maskine med konfigurationerne sat til 'default', mens TippingPoint på den anden dag vil tilføje visse, almindelige udefrakommende programmer, som for eksempel Flash Player.

TippingPoint vil ikke offentliggøre detaljerne i konkurrencevindernes taktikker, men i stedet vil selskabet dels give oplysningerne til de involverede firmaer og dels selv bruge dem til at forebygge fremtidige angreb.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere