Artikel top billede

ATP-huset står stadig, men websiden har været forsvundet i snart to døgn. Foto: ATP

ATP så småt i live efter tur i gulvbrædderne

Nysgerrige danskere bombede ATP's websted tilbage til stenalderen i jagten på letbeskattede sparepenge.

ATP's webside har i to døgn vaklet rundt i en døs efter overvældende besøgstal.

Nu har websiden så småt rystet knockouten af sig, og er på vej til at genopstå i en funktionel udgave. Stadig lidt groggy, men siden kan holde dog sig på benene det meste af tiden.

"Vi har 40.000 klik på en almindelig dag, men i øjeblikket er vi oppe på en faktor 20, og det er endda kun de brugere, der kommer igennem, og som vi derved kan måle," fortæller it-direktør i ATP, Per Rasmussen.

"Den belastning er vi ikke dimensioneret til, og det kan vores side slet ikke klare," lyder det fra it-direktøren.

Det er politikernes skyld

Det er regeringens forslag om, at danskerne kan få fingre i de penge, som er blevet indbetalt til en konto i den Særlige Pensionsopsparing (SP), der er skyld i problemet.

Som et led i skattereformen er regeringen og Dansk Folkeparti nemlig blevet enige om, at alle danskere kan få udbetalt pengene, der kun beskattes med 35 procent af de første 15.000 kroner og 50 procent af de resterende beløb.

Og gode kontante tilbud vækker som bekendt altid danskernes interesse.

Ifølge Berlingske Tidende overvejer trekvart million danskere at hæve deres indestående, og nysgerrigheden efter at se hvor meget, der er til gode, har sendt ATP's websted til tælling.

Det er nemlig ATP, som administrerer de godt 50 milliarder kroner, som familien Danmark har sparet sammen, og kontoindehaverne har i de seneste dage bestormet webstedet for at få et overblik over tallene på de personlige konti.

Åbner for flaskehalse

Hos ATP har man i første omgang lagt en ny forside på webstedet, der fortæller, hvordan brugeren kan få adgang til SP-tallene. Herfra kan man så klikke sig videre til det oprindelige websted med ATP's øvrige tjenester.

Samtidig har man sat båndbredden i vejret, så kunderne kan komme igennem til forsiden.

"Som it-mand synes man ikke, det er den bedste løsning, men i øjeblikket handler det om at få tingene til at fungere," siger ATP's it-direktør.

"Vi forsøger at fjerne flaskehalse i takt med at de dukker op."

Der er dog ikke væsentlige ændringer i vente for den centrale webside.

"Vi kan ikke planlægge vores kapacitet efter den nuværende situation, hvor der er skyhøje besøgstal. Det vil være økonomisk uholdbart," siger Per Rasmussen.

"Så længe vi har den bevågenhed, der er i øjeblikket, har vores infrastruktur svært ved at følge med, men det varer formentlig kun en kort periode," siger han.

Han forventer dog et massivt pres i de kommende dage, hvor SP-udspillet stadig har nyhedens interesse.

Har man haft en gennemsnitlig bruttoløn på 300.000 i hele perioden, står der 18.000 skattepligtige kroner på kontoen. Det oplyser Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere