Safari 4 er ikke bare hurtig. Den kommer også med alternative navigations-redskaber.

Test: Apples Safari 4 løber fra Firefox og IE

Safari 4 beta er meget, meget hurtigere end konkurrenterne fra Mozilla og Microsoft, viser en JavaSript-rendering-test.

Computerworlds JavaSript-rendering-test viste, at der er nogenlunde dødt løb mellem den offentlige beta af Safari 4 og den nyeste version af Googles Chrome.

Men Safari er 38 procent hurtigere end den nyeste version af Firefox, mere end tre gange så hurtig som produktions-versionen af Firefox og over fem gange så hurtig som Microsofts Internet Explorer 8.

Vi kørte SunSpider JavaScript benchmark-suite i Windows XP tre gange for hver browser og regnede gennemsnittet ud.

Safari 4, som Apple frigav som offentlig beta i slutningen af februar, scorede en anelse højere end Chrome 2.0 164.0, en udvikler-build af Googles browser, som også kom i slutningen af sidste måned.

JavaScript-engines
Selv om Chrome og Safari er bygget op omkring den samme open source WebKit-motor, bruger de forskellige JavaScript-engines.

Chrome bruger Googles egen V8-motor, mens Safari 4 baserer sig på Apples nye Nitro.

Den nye motor gør sig mest bemærket, når Safari 4's score sammenlignes med tallene for Safari 3.2.2, som er den nuværende version på Windows: Safari 4 beta var omkring 3,7 gange så hurtig.

Safari 4 viste sig også at være hurtigere end den nyeste Firefox, en testopdatering til Firefox 3.1, men her var forskellen kun 38 procent.

Safari slog let Mozillas produktionsbrowser Firefox 3.0.6 og IE8 Release Candidate 1 (RC1), der er Microsofts seneste offentlige release af virksomhedens "stadig under construction"-efterfølger til den tre år gamle IE7.

Ifølge SunSpiders test er Safari 4 næsten tre en halv gang så hurtig som Firefox og omkring 5,6 gange hurtigere end IE8.

Når sammenligningen er med IE7, virker Safari 4 lynhurtig: Apples browser er mere end 76 gange hurtigere end Microsofts til at gennemføre JavaScript testene.

Uinteressant diskussion?
De fleste browserproducenter har de seneste måneder slået på tromme for deres forbedrede JavaScript-performance.

Google pralede for eksempel højlydt om Chrome, da den fik sin debut i september sidste år, og Mozilla har talt om Firefox 3.1's TraceMonkey-motor siden august.

Microsoft har på sin side nedgjort benchmark-praleriet og betegner det som et "browser-væddeløb", det ikke er interessant at deltage i. Microsofts senior product manager James Pratt har i stedet forsøgt at styre samtalen væk fra JavaScript og mod en mere subjektiv fortolkning.

"Vi er nået dertil, at folk ikke rigtig kan skelne mellem de forskellige browsere. Ud over at bygge et performance-lab, som vi har gjort, så er det meget svært at se, hvilken browser der er den hurtigste. Det er sådan virkeligheden er for de fleste brugere, og de kan alle sammenlignes," siger James Pratt.

På Mac-siden, hvor Safari ikke skal konkurrere med Google - Chrome kan endnu ikke bruges på Apples operativsystem - er betaversionen af 4 næsten dobbelt så hurtig som Firefox 3.1 Beta 2 og næsten fire gange hurtigere end Firefox 3.0.6, ifølge SunSpider test på en 2,4 GHz MacBook unibody.

Oversat af Birte Matsen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.