Artikel top billede

Safari 4 er ikke bare hurtig. Den kommer også med alternative navigations-redskaber.

Test: Apples Safari 4 løber fra Firefox og IE

Safari 4 beta er meget, meget hurtigere end konkurrenterne fra Mozilla og Microsoft, viser en JavaSript-rendering-test.

Computerworlds JavaSript-rendering-test viste, at der er nogenlunde dødt løb mellem den offentlige beta af Safari 4 og den nyeste version af Googles Chrome.

Men Safari er 38 procent hurtigere end den nyeste version af Firefox, mere end tre gange så hurtig som produktions-versionen af Firefox og over fem gange så hurtig som Microsofts Internet Explorer 8.

Vi kørte SunSpider JavaScript benchmark-suite i Windows XP tre gange for hver browser og regnede gennemsnittet ud.

Safari 4, som Apple frigav som offentlig beta i slutningen af februar, scorede en anelse højere end Chrome 2.0 164.0, en udvikler-build af Googles browser, som også kom i slutningen af sidste måned.

JavaScript-engines

Selv om Chrome og Safari er bygget op omkring den samme open source WebKit-motor, bruger de forskellige JavaScript-engines.

Chrome bruger Googles egen V8-motor, mens Safari 4 baserer sig på Apples nye Nitro.

Den nye motor gør sig mest bemærket, når Safari 4's score sammenlignes med tallene for Safari 3.2.2, som er den nuværende version på Windows: Safari 4 beta var omkring 3,7 gange så hurtig.

Safari 4 viste sig også at være hurtigere end den nyeste Firefox, en testopdatering til Firefox 3.1, men her var forskellen kun 38 procent.

Safari slog let Mozillas produktionsbrowser Firefox 3.0.6 og IE8 Release Candidate 1 (RC1), der er Microsofts seneste offentlige release af virksomhedens "stadig under construction"-efterfølger til den tre år gamle IE7.

Ifølge SunSpiders test er Safari 4 næsten tre en halv gang så hurtig som Firefox og omkring 5,6 gange hurtigere end IE8.

Når sammenligningen er med IE7, virker Safari 4 lynhurtig: Apples browser er mere end 76 gange hurtigere end Microsofts til at gennemføre JavaScript testene.

Uinteressant diskussion?

De fleste browserproducenter har de seneste måneder slået på tromme for deres forbedrede JavaScript-performance.

Google pralede for eksempel højlydt om Chrome, da den fik sin debut i september sidste år, og Mozilla har talt om Firefox 3.1's TraceMonkey-motor siden august.

Microsoft har på sin side nedgjort benchmark-praleriet og betegner det som et "browser-væddeløb", det ikke er interessant at deltage i. Microsofts senior product manager James Pratt har i stedet forsøgt at styre samtalen væk fra JavaScript og mod en mere subjektiv fortolkning.

"Vi er nået dertil, at folk ikke rigtig kan skelne mellem de forskellige browsere. Ud over at bygge et performance-lab, som vi har gjort, så er det meget svært at se, hvilken browser der er den hurtigste. Det er sådan virkeligheden er for de fleste brugere, og de kan alle sammenlignes," siger James Pratt.

På Mac-siden, hvor Safari ikke skal konkurrere med Google - Chrome kan endnu ikke bruges på Apples operativsystem - er betaversionen af 4 næsten dobbelt så hurtig som Firefox 3.1 Beta 2 og næsten fire gange hurtigere end Firefox 3.0.6, ifølge SunSpider test på en 2,4 GHz MacBook unibody.

Oversat af Birte Matsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere