Artikel top billede

It-chefer: Multimedieskat vil anspore til snyd

Den nye mulitimedieskat vil i værste fald anspore til snyd og et behov hos Skat for at stable et stort kontrolapparat på benene, vurderer Foreningen af Kommunale it-chefer i Danmark.

Endnu en organisation stiller sig op i køen af kritikere af den nye mulitmedieskat, der vil ramme arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd og computere hårdt.

KITA, der er de kommunale it-chefers organisation, mener, at den nye skat kan medføre skattefusk.

"I værste fald vil de nye regler anspore til at snyde på vægtskålen eller gradbøjning af reglerne og medføre krav om, at Skat opretter et kontrolapparat til for at sikre overholdelse af gældende lov," siger formand Jørgen Kristensen fra Foreningen af Kommunale it-chefer.

Formanden, der også er it-chef i Egedal Kommune, forstår ikke regeringens skattesmæk til it-teknologier.

"Man kan som borger i Danmark i øvrigt undre sig over, at staten på skatteområdet det ene øjeblik laver særregler, der skal skaber incitament for virksomhederne til at stille kommunikationsudstyr til rådighed for medarbejderne til udvikling af digitale kompetencer, og når det så er ved at være godt indarbejdet, vælger at svinge pendulet rundt og straffe dem, der er gået med på ordningen," siger han.

Vil påvirke arbejdet i kommunerne

Helt konkret frygter formanden, at den nye skat vil give sværere betingelser for at udvikle et it-danmark i verdensklasse.

"Vi beklager det tilbageslag, som multimedieskatten vil medføre i kommunernes bestræbelser for at skabe atraktive arbejdspladser, og oplagte muligheder for at udvikle nye serviceydelser til borgerne i ydertimer via digitale kanaler understøttet af hjemmearbejdspladser," siger Jørgen Kristensen.

Han forklarer, at rigtigt mange kommuner i disse dage udfra en fastholdelses- og rekrutteringspolitisk vinkel er undervejs med at indkøbe og udrulle hjemme-pc-ordninger.

"Det må nu sættes i bero, indtil man har overblik over, hvilke konsekvenser multimedieskatten vil få for den enkelte," siger han.

Lang kø af kritikere

KITA er blot den seneste af markante kritikere, der tordner mod den nye multimedieskat, som vil ramme hjemmearbejdspladser hårdt.

Danmarks Naturfredningsforening kalder det et "dårligt signal" at sende op til klimatopmødet i Danmark, da færre hjemmearbejdspladser betyder mere transport og dermed større CO2-udslip.

It-fagforeningen SamData kritiserede også skatten og påpegede, at hvis den endelig bliver vedtaget, så skal din chef betale.

Brancheorganisationerne ITEK og IT-Branchen kalder multimedieskatten for gift for hjemmearbejdspladser.

På den anden side forsvarer skatteminister Kristian Jensen den nye skat med næb og kløer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere