Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Markedet for Remote Control-løsninger er nok fladet ud, men vi har en fair share af det," siger Kurt Bager, administrerende direktør, Netop Solutions.
Foto: Torben Klint

Millionerne vælter ud af børsnoterede Netop

Det danske softwarehus Netop Solutions øger forrige års i forvejen markante underskud med knap 18 millioner kroner.

Omsætningen for det danske softwarehus Netop Solutions er steget med godt syv millioner kroner til 92 millioner, men samtidig er driftsunderskuddet svulmet med knap 18 millioner til minus 49,9 millioner kroner.

"Det er ikke noget pænt regnskab," erkender Kurt Bager, administrerende direktør for Netop Solutions, der tidligere var kendt som Danware, men som skiftede navn sidste sommer.

Kurt Bager har været direktør for Netop Solutions i et år og i den tid stået i spidsen for en omfattende restrukturering af virksomheden.

Dyr ombygning

Det er en restrukturering, der har kostet mange millioner og involveret afskedigelser, lukning af salgsselskaber og udviklingscentre.

"Flest penge har vi brugt på at købe konkurrenten på skoledelen Genevalogic og gå ind i unified communications, som vi helt klart forventer os meget af," siger Kurt Bager, der gerne konkurrerer og helst vinder.

Han vil konkurrere med blandt andre Citrix, der sælger "superdyre og besværlige videokonferenceprodukter," hvor Netop ifølge Bager tilbyder unified communications-produkter, "som er billigere og nemmere at håndtere."

Langt størstedelen af væksten i omsætningen er kommet til gennem opkøb, mens salget af firmaets produkter har været skuffende.

Sælges i 80 lande

Selskabets produkter falder i tre hovedkategorier Administration, Uddannelse og Kommunikation. Hovedkvarteret ligger i Birkerød nord for København, og produkterne sælges i mere end 80 lande.

Udover centralisering af udvikling og lukning af repræsentationer i for eksempel Frankfurt og Berlin, så handler restruktureringen ifølge selskabets bestyrelsesformand Ib Kunøe også om at vende Netop fra salg af produkter til salg af løsninger.

Ifølge ledelsen er skuden nu vendt i en sådan grad, at sorte tal på bundlinjen er inden for rækkevidde.

"Forventningerne til i år er, at første og andet kvartal giver underskud, mens tredje og fjerde kvartal giver overskud. Hele året ender med et underskud, men trods alt bliver det et markant bedre resultat end i 2008," lover Claus Finderup Grove, økonomidirektør, Netop Solutions.

Overskud i 2010

Ledelsen forventer, at omstruktureringerne er tilendebragt henover sommeren, og at selskabet derefter er profitabelt på driften.

"I 2010 er vi ret sikre på, at der er plus på bundlinjen både før og efter skat," siger økonomidirektøren.

Han tilføjer, at godt nok har Netop Solutions netop afleveret et blodrødt regnskab, men at selskabet ikke har "en krone i rentebærende gæld" og i øvrigt altid har klaret sig selv økonomisk.

Historisk set blev Netop Solutions stiftet tilbage i 1981 og har i hovedparten af årene været særdeles lukrativ.

I løbet af de sidste par har det billede ændret sig dramatisk, hvor især 2007-regnskabet blev en skævert af en sådan karakter, at det kostede den daværende direktør og medstifter af firmaet Peter Grøndahl jobbet.

Kursen på selskabets aktier er siden august sidste år faldet fra 73 til 28.

Holder budgettet og forventningen om stigende omsætning, bliver 2009 et slingrende underskud, mens 2010 bliver flødeskum og sorte tal på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere