Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danware skred i salgskanalen - læs om nedturen

Først skar Danware 45 millioner kroner af den forventede 2007-omsætning. Så røg direktør Peter Grøndahl ud af firmaet. Læs her, hvorfor det gik galt. Interview med Grøndahl og formand Ib Kunøe.

Det danske softwarehus Danware slog en ordentlig skævert, da selskabet for et års tid siden offentliggjorde sine forventninger til 2007.

Efter et nogenlunde første halvår, hvor arbejdet med at opbygge egne salgsselskaber forskellige steder i verden, skred planmæssigt fremad, gik tredje kvartal derimod rigtig dårligt.

Så dårligt, at selskabet i oktober måtte ud med først en “justering” og senere en “præcisering” af forventningerne. Termer, der dækker over en markant nedskrivning af 2007-omsætningen.

Fra oprindeligt 130-135 millioner til cirka 85 millioner kroner og et underskud i omegnen af 21 millioner kroner.

Skaden var sket

“Det hul, der er slået i regnskabet, det er slået i sidste halvdel af 2007. Da vi sagde farvel til vores salgsdirektør, var skaden sket, og så var det med at rebe sejlene, og jeg kan bare konstatere, at vi formåede ikke at rebe dem tilstrækkelig på de tre-fire måneder,” siger Peter Grøndahl, der ikke vil kommentere Danwares blodrøde 2007-regnskab yderligere.

Peter Grøndahl tog konsekvensen af det dårlige resultat og forlod sin stilling som administrerende direktør i sidste uge, men fastholder sin plads i selskabets bestyrelse.

Han har i ugens løb fået sønderlemmende kritik for sin rolle i nedturen.

Indtil en ny topchef er på plads, passer finansdirektør Claus Finderup også posten som administrerende direktør.

Strategien fejler ikke noget

Ib Kunøe, der er bestyrelsesformand for Danware og ejer 25 procent af selskabets aktier, fastholder, at softwarehusets strategi ikke fejler noget.

“Det er udførelsen, den er gal med,” lyder det fra Ib Kunøe, der indtil videre har tabt en del penge på Danware.

“Jeg har investeret 100 millioner kroner og tabt de 25, så indtil videre har Danware ikke været en god investering,” siger Ib Kunøe, der tilføjer, at han “nok ikke går rabundus af den grund.”

Første punkt på bestyrelsesformandens Danware-dagsorden er at finde en ny administrerende direktør, og så tager han i øvrigt en del af skylden for det store underskud på sin kappe.

“Jeg var ikke opmærksom og fokuseret nok på, hvad der skete,” lyder det.

Med hensyn til en ny direktør til det danske softwarehus så har bestyrelsesformanden ikke umiddelbart et bud, men han har – som han siger – “flere forskellige muligheder i skuffen.”

Alle pile pegede opad

I slutningen af 2006 pegede alle pile ellers opad for Danware.

Omsætningen havde ikke været højere siden 2002, og godt nok var overskuddet faldet til næsten nul, men alle tegn i sol og måne tydede på, at en omfattende omstilling begyndte at bære frugt.

Selskabet etablerede egne datterselskaber i USA, England og Tyskland, opbyggede et bredere net af partnere og fokuserede på at sælge gennem nye kanaler.

Nye versioner af Danwares væsentligste produkter var på vej, og i årsregnskabet stod, at de “strategiske tiltag forventes i den kommende periode at medføre en markant positiv forbedring af de økonomiske resultater.”

“Det har åbenbart taget for lang tid at få overbevist partnerne i de forskellige lande om, at de skal satse på de her ting – eller også er det de forkerte partnere, der er sat på opgaven,” konstaterer Ib Kunøe.

Han har netop pr. 1. marts ansat Kasper Holst Wochner som chef for forretningsenheden Education, der er ansvarlig for salget af Danwares uddannelsessoftware NetOp School.

Ib Kunøe mener nok, at aktien skal genvinde kræfterne og komme op på en respektabel kurs igen, men hvornår han og de andre aktionærer kan forvente at se plus på bundlinjen, det holder han for sig selv, indtil selskabet melder sine forventninger for 2008 ud den 11. marts.

Peter Grøndahl ved endnu ikke, hvad han skal beskæftige sig med.

"Det kan godt være at jeg ikke har programmeret siden 1988, men jeg er trods alt både tekniker og nørd, når det kommer til stykket, så mon ikke jeg skal lave et eller andet med it. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig, at tiden skal gå med at spille golf og drikke gin & tonic,” siger Peter Grøndahl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere