Artikel top billede

SAP og Sybase bag CRM og ERP til mobiltelefoner

I samarbejde med Sybase vil SAP begynde at tilbyde sin virksomhedssoftware til mobiltelefoner, deriblandt iPhone, Windows Mobile, BlackBerry, Symbian og Palm.

Computerworld News Service: Formålet med SAP's netop offentliggjorte samarbejdsplaner er at bruge Sybases Unwired platform til at gøre forretningsprocesserne fra SAP's Business Suite 7 tilgængelige på alle mobile enheder i hele verden, fortalte Bill McDermott, SAP's president of global field operations og administrerende direktør for Sybase, John Chen, på et pressemøde onsdag.

Allerede i slutningen af dette år skulle mobilkunderne således gerne begynde at få adgang til en del af forretningsprocesserne, begyndende med funktionerne fra SAP's CRM-applikation.

Pakken indeholder dels CRM- (customer relationship management) og dels ERP (enterprise resource planning) - applikationer, som for eksempel HR-, supply-chain- og regnskabsapplikationer. Hvilke specifikke processer, der skal inkluderes, vil blive bestemt ud fra kunde-feedback, forklarede lederne fra de to firmaer i et interview, som de gav efter pressemødet.

"CRM er i hvert fald rigtig vigtig," sagde Prashant Chatterjee, som er director of mobility and analytics hos SAP, da han blev spurgt til beslutningen om at gøre applikationerne tilgængelige via partnerskabet. Han pointerer, at sælgere jo nærmest per definition er mobile.

SAP's forretningspakke kan allerede køre på Sybases Unwired platform, men selv John Chen måtte på pressemødet indrømme, at det ikke fungerer særligt godt.

"Det er meget klodset," som han sagde. Han pointerer, at det nye partnerskab skal sikre, at kunderne i fremtiden vil få en helt anden og meget bedre oplevelse. De to ledere ville ikke afsløre, hvor meget applikationen kommet til at koste, men Bill McDermott sagde dog, at det skulle være noget, som almindelige kunder vil have råd til.

Partnerskabet mellem SAP og Sybase bliver ikke eksklusivt. SAP samarbejder allerede med Research In Motion om at gøre dets CRM-applikation tilgængelig på BlackBerry, og dette samarbejde vil fortsætte sideløbende med det andet, fortalte Bill McDermott. Han tilføjede, at Sybase på samme måde er fri til at samarbejde med andre applikationsleverandører.

Samarbejdet bygger bro

Det har traditionelt set været rigtig svært at gøre virksomhedssoftware tilgængeligt på mobiltelefoner. Udviklerne er nemlig nødt til at bygge point-to-point-forbindelser, der medfører en masse integrationsproblemer, fortæller Vinay Iyer, som er international marketingschef hos SAP.

"Det er derfor, de fleste af os, der sidder i rummet her i dag, ikke har den adgang til virksomhedsprocesser, som vi gerne ville have," forklarede han.

SAP-Sybase-samarbejdet bygger bro mellem SAP's Netweaver Mobile Gateway, som er den mobile ramme for SAP's forretningspakke, på den ene side, og Sybases Unwired platform på den anden. Sybases software leverer forretningsprocesserne fra applikationspakken til enheden. Dette muliggør "en nem spredning [af processer og data] og organisation af enhederne i økosystemet," fortalte Vinay Iyer.

Jack Gold, som er analytiker hos J Gold Associates, mener, at det er en rigtig god idé for SAP at indlede et samarbejde med andre om at bibringe den mobile kapacitet. SAP har traditionelt set nemlig "ikke haft den store succes med at tilbyde en troværdig smart-phone-løsning til selskabets mange back-office-kunder," siger han.

Sybase var før i tiden først og fremmest kendt for selskabets databaser, men i dag er dets mobile applikations-middleware blevet stadigt mere populær. Og det på trods af, at virksomheden i den forbindelse konkurrerer med sværvægtere som for eksempel Oracle, IBM og Microsoft.

John Chen siger, at samarbejdet mellem SAP og Sybase handler om mere end bare det at gøre SAP's applikationer tilgængelige på mobiltelefoner.

"Jeg ser meget større muligheder end det, som vi rent praktisk vil begynde at levere nu," fortalte han, mens han beskrev et scenarium, hvor de to virksomheder i samarbejde ville begynde at udvikle et "virksomhedernes Facebook" på mobiltelefoner, hvor forretningskunder vil få adgang til alle mulige applikationer, der vil lette deres job.

De to virksomheder er også i gang med at se på muligheden for at bygge nye geografisk bestemte mobilhandels-applikationer, fortalte John Chen til pressemødet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere