Artikel top billede

"Mobilt bredbånd er i fuld gang i Danmark, og det påvirker i den grad vores forretning positivt. Specielt på grund af TDC og 3, men også de andre kunder, for vi har udstyr hos alle fire," siger administrerende direktør Lars Tofft, Ericsson Danmark.

Ericsson Danmarks indtjening styrtdykker

På trods af øget omsætning i 2008 oplevede Ericssons danske forretning et stort fald på bundlinjen. En bestemt aftale koster kassen.

Der var fremgang i omsætningen hos Ericsson Danmark, men det var i høj grad tilkøbt vækst.

Sidste år overtog Ericsson Danmark driften af TDC's netværk og dermed også det danske teleselskabs 168 medarbejdere i driftsafdelingen.

"Det er klart, at vores bundlinje og toplinje er blevet influeret af outsourcing-aftalen med TDC. Det er en syv-årig aftale, vi har indgået med TDC, hvor vi overtager mennesker, moderniserer hele deres netværk og skubber Nokia ud, så det bliver et 100 procent Ericsson-net," siger administrerende direktør Lars Tofft fra Ericsson Danmark.

Ericsson har alle de danske operatører, TDC, Telenor (Sonofon), Telia og 3 som kunder. Selskabet leverer netværksudstyr samt udruller mobilnetværk på det danske marked.

Omsætningen hos Ericsson Danmark gik frem fra 1,3 milliarder kroner i 2007 til 1,43 milliarder kroner i 2008. Men bundlinjen gik tilbage fra et plus på 52 millioner kroner i 2007 til fire millioner kroner sidste år. TDC-aftalen spiller ind, påpeger Lars Tofft.

"Når man indgår sådan en aftale, er der i transitionsfasen omkostninger og investeringer i et nyt forretningsområde, og det påvirker resultatet for 2008," forklarer han.

Krak i Island

I 2008 indgik Ericsson en aftale med den største operatør i Island, Síminn.

Den internationale finanskrise ramte dog Island meget hårdt med flere bankkollaps til følge. Derfor venter Ericsson stadig på de positive effekter af denne aftale.

"Aftalen påvirker mindre, end vi havde håbet på, men det skyldes finanskrisen. På grund af valutakursen koster det cirka det dobbelte at udbygge et nyt netværk i forhold til, hvad det kostede tidligere. De (Síminn, red.) mindsker aktiviteten, men over sigt regner vi med fuld effekt af aftalen," fortæller Lars Tofft.

Det helt store vækstmarked

Den danske topchef understreger samtidig, at det islandske krak har begrænset betydning for Ericsson Danmark.

"Vi har ikke haft penge i klemme. Indtil videre er vi ikke påvirket negativt af den nordatlantiske situation, og vi har ikke haft tab på debitorer eller noget i den stil," siger Lars Tofft.

Mobilt bredbånd rykker

Det helt store vækstmarked i den danske telebranche hedder mobilt bredbånd. De fire store operatører satser alle benhårdt på at kapre kunder i dette felt. Den skarpe konkurrence påvirker også Ericssons forretning.

"Mobilt bredbånd er i fuld gang i Danmark, og det påvirker i den grad vores forretning positivt. Specielt på grund af TDC og 3, men også de andre kunder, for vi har udstyr hos alle fire," siger Lars Tofft.

I 2009 er Ericssons forventning, at bundlinjen igen er hævet, så firmaet kan præsentere en pænere overskudsgrad end den ene procent, som selskabet leverede på det danske marked i år.

"Vi forventer en nogenlunde stabil toplinje, og vi forventer i den grad, at vores bundlinje retter sig på linje med, hvad den hidtil har været. Vi regner med, at 2008 var et dyk i bundlinjen på grund af investeringer i et nyt forretningsområde, og det skulle være rettet til i 2009 og fremefter," siger Lars Tofft.

Ericsson Danmark havde ved udgangen af 2008 i alt 530 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere