Artikel top billede

Slagsmålet mellem åben og lukket kode er afblæst

Open source-folkets kamp mod den lukkede kode er slut. Nu handler det om at finde ud af, hvordan man samarbejder bedst, lyder det fra IT- og Telestyrelsen.

Open source har gennem de sidste får år kæmpet sig fra græsrodsprojekter til veldansende partnere på de bonede gulve. Sådan lyder det fra kontorchefen i IT- og Telestyrelsen

"I dag er open source en selvfølge i den offentlige sektor, det har udviklingen over de seneste tre år bidraget til. Her er der sket meget synlige resultater," siger Christian Lanng.

"Selv Helge Sander er med på ideen, og blandt offentlige myndigheder viser, at 96 procent af dem har sympati for, at man deler software."

Resultaterne skyldes, at der fra offentlig hånd er arbejdet målrettet mod open source i form af oplysning og hjælp til teknik og de juridiske udfordringer.

Ifølge kontorchefen skal der dog ikke gøres forskel på lukket og åben kode.

"Man skal ikke forfordele open source, men overveje produkterne som en del af de alternativer, der er. Ingen skal længere sige, at det er synd for open source-bevægelsen, at den bliver trynet af de store firmaer. Sådan er det nemlig ikke længere," siger Christian Lanng.

"Software-verdenen har ændret sig."

Ikke for eller i mod

Open source-bevægelsen har traditionelt været forbundet med Davids kamp mod Goliat, men det er ikke tilfældet mere.

"I dag er det ikke enten eller, men både og. Det er ligeledes en udbredt opfattelse, at det er svært at integrere åbne og lukkede applikationer i et blandet miljø. Det er det ikke," siger Christian Lanng.

Tingene flyder efter hans vurdering sammen i åben og lukket kode ude i it-afdelingerne.

"De folk vi møder i de danske it-afdelinger beretter, at der ikke er problemer med et samarbejde mellem de to forskellige software-verdener."

"Slagsmålet mellem open source og lukket kildekode er på vej ud, til fordel for en udfordring, der består i, at finde ud af hvordan man kan arbejde sammen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere