Artikel top billede

Microsoft er stolt af sit første system uden Gates

Windows 7 er det første styresystem fra Microsoft, der er udviklet uden Bill Gates årvågne blik.

Computerworld News Service: De tekniske ledere i Microsoft, som har været med til at bygge Windows 7, har været nødt til at tilpasse sig livet i en virksomhed uden Bill Gates.

"Vi har mange folk, der tager udfordringen op og vokser på nye måder," forklarede nuværende topchef Steve Ballmer ved Media Summit 2009 i New York i sidste uge.

"Det er der ingen tvivl om. Jeg selv vokser på nye måder. Nogle af de ledende tekniske folk vokser på nye måder."

Windows 7, som forventes på gaden senere i år, er et produkt af nogle af de ændringer, der er sket siden Bill Gates' afgang, og Microsoft er stolt af resultatet, fortæller Ballmer i et interview på konference-scenen udført af chefredaktør hos BusinessWeek, Steve Adler.

"Det er et rigtig godt stykke arbejde," roser Ballmer.

"Og det er et stykke arbejde, der er blevet drevet frem af et team … uafhængigt af Bill og hans lederskab. Og jeg tror, at vi alle sammen, du ved, har det rigtig godt med det. Vi mangler stadig at gøre det helt færdigt. Men jeg tror, at det bliver virkelig afgørende."

Og Windows 7, som er tilgængelig som beta-udgave, har da også allerede høstet positive anmeldelser. Styresystemets forgænger, Windows Vista, tog mere end fem år at udvikle og fik en dårlig modtagelse af mange både virksomheder og forbrugere.

Uden at sige det direkte antyder Ballmer, at han og kollegerne var begrænsede i deres mulighed for at foretage visse tekniske beslutninger hos Microsoft, da Gates stadig var der.

Bill Gates forlod sine daglige pligter hos Microsoft sidste år i juli for at arbejde fuldtid med den filantropiske organisation, han havde stiftet sammen med sin kone, The Bill and Melinda Gates Foundation. Microsofts chefsoftwarearkitekt, Ray Ozzie og direktør for forskning og strategi, Craig Mundie deler nu Gates' tidligere ansvarsområder.

Gates bestemte alt - men er savnet

Ifølge Steve Ballmer er "den største ændring" for virksomheden, den måde han, Ozzie og Mundie fungerer som et hold om at tage tekniske beslutninger.

"Den måde vi tre gennemfører, hvad man kan kalde jobbet i centrum af it-lederskab, er bestemt forskellig fra den måde, som Bill gjorde det," forklarer han.

Gates havde for sin del en større finger med i spillet i den endelige udformning af tekniske beslutninger ifølge Ballmer.

"Han var stifteren. Det kan godt være, at jeg var CEO, men det var ham, der var Bill," fortæller han.

"Der var ingen tvivl om, at hvis Bill syntes, der var noget, der skulle gøres … han gav faktisk ikke mange ordrer, men hvis han syntes, der var noget, der skulle gøres, så vidste man, at livet ville være intenst, hvis man ikke var enig. Lad mig sige det på den måde."

Men, påpeger han, hvis de havde valget, så ville Ballmer og hans kolleger med glæde have Gates tilbage.

"Vi savner Bill. Altså, hvis sådan den gennemsnitlige ledende tekniske person hos Microsoft skulle stemme, om Bill skulle tilbage eller ej, så ville de sandsynligvis sige, 'ja da, det ville være alle tiders at få Bill tilbage.' På den anden side arbejder Bill nu med noget vigtigt, som alle værdsætter, og jeg tror, at alle nyder muligheden for at vokse og påtage sig større ansvar."

Ballmer afviser at sige noget om, hvornår Windows 7 vil blive tilgængelig, og meddeler kun, at virksomheden vil udgive det, "når det er klart." Den officielle linje fra Microsoft er, at Windows 7 udkommer tre år efter Windows Vista, som blev lanceret til erhvervskunder i november 2006 og til den brede offentlighed i januar 2007.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere