Lasse Frost, administrerende direktør i Zepto, vurderer, at finanskrisen stilner af i 2010.

Fyringer skal redde Zepto i 2009

Zepto forudser et stort fald i omsætningen i 2009, men omkostningsreduktionerne - derunder fyringer - i 2008 bringer selskabet i balance, vurderer direktør Lasse Frost.

Det danske bærbar- og tv-producent Zepto skar i 2008 forretningen til, og det skal redde Zepto i det nye år.

De nedbragte omkostninger betød blandt andet et farvel til flere medarbejdere, men det reddede ikke regnskabet for 2008.

Virksomheden kom ud af regnskabsåret med et underskud på 15 millioner kroner, mens omsætningen lød på 175 millioner kroner.

Begge dele var dårligere end året før, og i 2009 forventer virksomheden, at omsætningen dykker helt ned til 115 millioner kroner.

"Det er et dramatisk fald i omsætningen, men det er også et dramatisk fald i vores omkostningsstruktur. Vi er i den situation, at vi kan håndtere en ret stor omsætning med et relativt lille personale på baggrund af de investeringer, vi har lavet, hvor vi har automatiseret hele vores proces - lige fra varemodtagelse til den bliver bygget og sendt ud," siger Zeptos administrerende direktør, Lasse Frost.

Blandt omkostningsreduktionerne var en række fyringer.

"Hele den proces har vi brugt mange år på at udvikle og gøre fuldstændig automatiseret, og det betyder, at vi har mulighed for at skære ret kraftigt i vores omkostninger, når salget falder," siger Lasse Frost.

Frost: Overskud sidst i 2009
På trods af det dramatiske fald i omsætningen forventer Lasse Frost, at selskabet kan vende forretningen i anden halvdel af 2009.

Samlet set vil underskuddet kun lyde på 2,9 millioner kroner i 2009, lyder det fra selskabet.

Zepto har igennem årene oplevet vækst, og derfor er udgifter også steget for at kunne følge med i perioden, lyder det fra Lasse Frost.

"Du investerer også ret kraftigt i personalet, som også er en væsentlig del for at kunne stå imod en vækst. Når du pludselig ikke vækster mere, er du nødt til at fokusere på din omkostningsstruktur og skære væsentligt ned på vores omkostningsstruktur. Det har vi ikke haft mulighed for i 2008 før i sidste kvartal, og derfor får vi effekten af de omkostninger, vi har skåret, her i tredje og fjerde kvartal i 2009," siger Lasse Frost.

I forbindelse med årsregnskabet meddeler selskabet også, at Lasse Frost samt investoren og milliardæren Karsten Ree vil bidrage økonomisk til selskabet. Direktøren forsikrer, at det ikke er udtryk for problemer i Zepto.

"Vi vil gå ind og give selskabet et ansvarligt lån, hvis der er behov for det. Det er ikke sådan, at virksomheden på nogen måder er i vanskeligheder. Det er for at fortælle omverdenen, at vi sidder med en ejerkreds, en bestyrelse, en storaktionær og direktøren, som bakker op om virksomheden og tror på forretningsmodellen og selskabet," siger Lasse Frost.

Direktøren understreger samtidig, at selskabet er rustet til at klare sig igennem et hårdt 2009. Personligt tror han, at finanskrisen vender i 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.