Artikel top billede

Microsoft får milliardstraf for at kopiere software

Softwaregiganten Microsoft er ved en domstol i USA blevet dømt til at betale over to milliarder kroner i en patentsag. Microsoft har ifølge dommen kopieret anti-kopieringssoftware.

Det kan være dyrt at kopiere software, som man ikke har købt rettighederne til. Det plejer Microsoft at fortælle sine kunder og potentielle softwarepirater.

Men i en afgørelse i en patentsag ved en distriktsdomstol i New York har den amerikanske softwareproducent selv fået økonomiske smæk for at have fingrene for langt nede i andres software.

Microsoft er blevet dømt til at betale en erstatning på lige godt 2,1 milliarder kroner til australieren Richard B. Frederickson fra virksomheden Uniloc Private.

Han har nemlig et patent på en antikopierings-løsning, som Microsoft ifølge dommen har kopieret.

Microsoft har overfor nyhedsbureauet Reuters oplyst, at afgørelsen vil blive anket.

Aktivering og lås

Sagen drejer sig om den metode Microsoft bruger til licensering af nogle af virksomhedens produkter, blandt andet Office-pakken.

Metoden bygger på, at softwaren kun kan køre på en maskine ad gangen efter softwaren er blevet aktiveret. Tilbage i 2001, da Microsoft begyndte at bruge teknikken, hævdede Microsoft ifølge Betanews.com, at ideen var Microsofts egen. Det har Richard B. Frederickson nu rettens ord for ikke var tilfældet.

Han havde i 1996 taget patent på en lignende løsning, og retssagen har ifølge Betanews.com ikke drejet sig om Microsoft selv har fundet på en lignende ide, men i stedet har software-giganten argumenteret for at Fredericksons patent ikke er gyldigt.

Desuden argumenterede Microsoft for at ideen om software-aktivering er for åbenlys til at kræve et patent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere