Artikel top billede

"Dette første kvartal har demonstreret for enhver, hvor modstandsdygtig vores forretningsplan er - selv i krisetider. Vi bør blive ved med at foretage langsigtede investeringer, og det har vi også tænkt os at gøre," udtaler Googles Eric Schmidt.

Google: Vores annonce-forretning kan klare krisen

Trods krisetider leverer Google et pænt første kvartalsregnskab. Topchef Eric Schmidt vil dog helst tale om annoncer og ikke så meget om Googles andre forretningsområder.

Computerworld News Service: Både Googles overskud og omsætning er steget i det første regnskabskvartal, der blev afsluttet d. 31. marts. Og det på trods af et hårdt økonomisk klima, der har haft stor indflydelse på det online reklamemarked, som er Googles største indtægtskilde.

Google fortalte torsdag, at selskabet har haft en omsætning på 31,4 milliarder kroner i 2009's første kvartal, hvilket er seks procent mere end de 29,6 milliarder kroner, firmaet havde som omsætning i første kvartal af 2008.

Hvis man trækker den kommission og de beløb fra, som Google betaler til marketings- og distributionspartnere, så viser omsætningen sig at være på 23,1 milliarder kroner, hvilket er en smule mindre end den gennemsnitsforudsigelse på 23,2 milliarder kroner, som nyhedsbureauet Reuters har fået fra forskellige analytikere.

Google har haft en netto-indkomst på 8,1 milliarder kroner, eller 25,6 kroner per aktie. Dette kan sammenlignes med første kvartal af 2008, hvor selskabet havde en netto-indkomst på 7,5 milliarder kroner, eller 23,5 kroner per aktie.

På en proforma basis, som ikke inkluderer visse engangsinvesteringer, var netto-indkomsten 9,3 milliarder, eller 29,4 kroner per aktie, hvilket er bedre end analytikernes forventning på 28,1 kroner per aktie og bedre end 2008's proforma-netto-indkomst fra første kvartal, som var på 8,8 milliarder kroner, eller 27,6 kroner per aktie.

"Selv med de dårlige tider for økonomien og reklame-markedet, kan Google stadig imponere," siger analytiker hos Gartner, Andrew Frank, i et interview.

Eric Schmidt om krisen

Under et telefonmøde om emnet, fortalte Googles administrerende direktør Eric Schmidt, at han var tilfreds med resultatet, specielt set i forhold til den globale finanskrise. Han mener, at de gode resultater er en konsekvens af flere søgninger.

"På trods af det hårde økonomiske klima, mener vi, at Google har haft et godt kvartal," sagde direktøren og tilføjede, at han anser verdens nuværende økonomi for at være et helt nyt erfaringsområde.

Folk bruger stadig Googles søgemaskine, men de køber færre og billigere produkter fra annoncørerne, og salgs-konversionsraten for reklamer er faldet, fortalte han desuden. Det betyder, at annoncørerne, for at afbalancere deres 'return on investment' (ROI), bruger færre penge på reklamer.

"Ingen selskaber er krisesikre, og Google kan helt sikkert også mærke de dårlige tider," sagde Eric Schmidt og advarede om, at andet og tredje kvartal historisk set altid har været svagere kvartaler.

Han gav dog stadig udtryk for, at han har stor tillid til pålideligheden og effektiviteten af Googles søge-reklame-model og specielt til den auktions-baserede tilgang til reklamer, hvor man betaler per klik. Google har i det hele taget stor fordel af, at folk er begyndt at bruge internettet mere, og at mange reklamer i dag først og fremmest findes online, fortalte direktøren.

Klar til opturen

Google er godt forberedt på opturen, når den kommer, sagde Eric Schmidt.

"Dette første kvartal har demonstreret for enhver, hvor modstandsdygtig vores forretningsplan er - selv i krisetider. Vi bør blive ved med at foretage langsigtede investeringer, og det har vi også tænkt os at gøre," tilføjede han.

Andrew Frank fra Gartner syntes, det var påfaldende, hvor meget fokus Eric Schmidt og de andre chefer på telefonmødet holdt på Googles kerne, nemlig søge-reklame-forretningen, mens de, ulig på tidligere møder, ikke brugte megen tid på nye dele af forretningen, som for eksempel YouTube og virksomhedssoftware.

"De var i høj grad fokuserede på deres kerneforretning, og der var ikke alt for meget halløj med andre ting," sagde han bagefter.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere